Harry herceg betiltatná a világ egyik legnépszerűbb játékát

A közösségi média ellen pedig még jobban kikelt magából.
Kapcsolódó cikkek

Sussex hercege, Harry a népszerű battle-royale játék, a Fortnite betiltására hívta a fel a figyelmet – írja a The Daily Express. A brit királyi család sarja a Fiatal Keresztények Szervezetének (YMCA) londoni központjában beszélgetett mentális egészségügyi szakértőkkel a videojátékok és a közösségi média addiktív hatásairól, sőt addig a kijelentésig ment el, hogy szerinte utóbbi még a kábítószereknél és az alkoholnál is károsabb.

Harry herceg külön kiemelte a Fortnite-ot, és arról beszélt, hogy az Epic Games játékát „nem szabadna engedélyezni”.

Arra készítették, hogy függőséget okozzon. Egy olyan függőséget, ami addig a gép elé szegez, ameddig csak lehet, ezért hatalmas felelőtlenség.”

Harry hozzátette, hogy a szülők nincsenek felkészülve arra, hogy megelőzzék a gyerekeik függőségét, egyedül annyit tudnak tenni, hogy minél több kültéri programot szerveznek a fiataloknak. Ezért lenne a legkézenfekvőbb, ha az ilyen játékokat egyszerűen betiltanák.

Kifejezte aggodalmát a közösségi média iránti függőséggel kapcsolatban is, ami szerint még veszélyesebb, mert már teljesen elfogadottnak számít napjainkban az ilyen típusú szolgáltatások használata, és bármilyen korlátozás, megkötés nélkül lehet azokat használni.