300 000 forint környékén adják majd LG első 5G-s mobilját

Még így is olcsóbb, mint sokan gondolták.
Kapcsolódó cikkek

Az LG az idei Mobil Világkongresszuson mutatta be az első 5G hálózatokhoz is csatlakozni képes okostelefonját, ami LG V50 ThinQ néven kerül majd a boltokba. Barcelonában mi is megtapogattuk a készüléket, ami egész erős hardverrel és egy meglehetősen furcsa, extra felcsatolható képernyő lehetőségével igyekszik magára vonni a felhasználók figyelmét.

Furcsa megoldással érkezik az LG első 5G-s okostelefonja
Az LG V50 ThinQ nemcsak az 5G-s mobilhálózatok megjelenésére van felkészítve, de más is akad a tarsolyában. A kérdés csak az, hogy ez mennyire hozza majd lázba a vásárlókat.

A bemutatón pontos megjelenési dátumot és árat nem közölt az LG, most viszont a vállalat elérkezettnek látta az időt, hogy lerántsa a leplet a készülékért kért összegről: a V50 ThinQ Dél-Koreában nagyjából 304 000 forintnak megfelelő vonba fog kerülni. Ez persze még koránt sem jelenti azt, hogy Európában is ennyiért lehet majd hozzájutni a készülékhez, ugyanakkor az árkategória ebből már sejthető, és a 300 000 Ft hiába tűnik soknak, még így is jóval kevesebb, mint az 1500 euró, amit az elemzők jósoltak.

LG V50 ThinQ, amire egy extra képernyő is felpattintható – Fotó: LG

A V50 ThinQ ára hiába közelít a közelmúltban bemutatott Huawei P30 Próért és Samsung Galaxy S10+-ért kért összeghez, azt nem szabad elfelejteni, hogy egy 5G-s telefonról beszélünk, ami tele van a következő generációs hálózatok kezeléséhez szükséges új és kifejezetten drága alkatrészekkel, és ilyen szempontból nézve az LG-nek egészen ügyesen sikerült féken tartani az árat, főleg, ha figyelembe vesszük, hogy milyen alapvető hardverekkel van felszerelve a készülék.

Hogy a V50 ThinQ Európában mikor kerül majd forgalomba, arról még továbbra sincs információ, annyi viszont bizonyos, hogy ez a készülék lehet a szintén 5G képes Samsung Galaxy S10 változat legnagyobb vetélytársa. Persze sokakban felmerülhet a kérdés, hogy van-e már értelme 5G-s készüléket vásárolni: a következő generációs mobilhálózatok bevezetése már itt van a nyakunkon, az első antennák kiépítését már idén megkezdi Európában a Deutsche Telekom, többek között Magyarországon is.