Remek újítást kapott a Huawei Mate 20 Pro

Főleg azok fognak örülni neki, akik sokat fotóznak a készülékkel.
Kapcsolódó cikkek

A kínai Huawei tavaly októberben dobta piacra a Mate 20 Pro okostelefont, amiről mi is úgy nyilatkoztunk, hogy a legjobb androidos mobil, amihez 2018-ban szerencsénk volt. A vállalat azóta folyamatosan frissítésekkel csiszolja a készülék szoftverét és lehetőségeit, és szombatra virradóra megérkezett a legújabb szoftververzió, aminek főleg azok fognak örülni, akik szeretnek fotózni: a telefon super macro funkciója végre dedikált módot kapott a kamera alkalmazáson belül.

Huawei Mate 20 Pro: ennél jobb androidos mobil még nem volt a kezünkben
Közel egy hónapig nyúztuk az új csúcstelefont, amihez fogható androidos készülék most nem nagyon található a piacon.

A Mate 20 Pro egyik legnagyobb előnye, hogy három hátlapi kamerát kapott, így többek között kiváló nagylátószögű képek készítését teszi lehetővé. A másik kifejezetten hasznos funkció a super macro, aminek hála már 2,5 cm-ről is szuperéles képek készíthetők növényekről, tárgyakról, szinte bármiről.

Sokan nem tudják ugyanakkor, hogy a super macro korábban nem kapott külön felületet a kamera alkalmazásban. Ha szerencsénk volt, akkor vagy a beépített mesterséges intelligencia ismerte fel, hogy ultraközeli fotókat szeretnénk készíteni valamiről, vagy át kellett váltani széles látószögű módba, manuálisan ugyanis csak így érhető el, hogy super macro képek készülhessenek.


Ennek viszont hamarosan vége, hiszen a legújabb frissítés újdonsága, hogy a telepítés után már külön is elérhető lesz a fényképezési mód, méghozzá a kamera alkalmazás More menüpontja alatt. A frissítésről elméletileg mindenki automatikus értesítést kap, de ha magától nem jelenne meg a lehetőség, akkor a Settings alkalmazás System/Softwer Update menüpontja alatt bárki elindíthatja az új verzió letöltését.