Mesterkóddal lopta végig egy magyar férfi az európai hoteleket

A újpesti rendőrök befejezték annak az ügynek a vizsgálatát, melyben egy férfi több európai ország hoteljéből lopott.
Kapcsolódó cikkek

A 38 éves Sz. Atila 2015.június 3-án az esti órákban bement a horvátországi Porecben található egyik szállodába, ahonnan ékszereket és készpénzt lopott el – írja a police.hu.  A férfi nyolc hotelszoba ajtaját törte fel, és egy „mesterkód” számkombinációval kinyitotta a szobákban található széfeket.

Másnap  egy másik horvát városban, Opatijában újabb hat szállodaszoba nyitókártyáját szerezte meg,ahonnan ékszereket és készpénzt vitt el a széfekből.

Sz. Attila a helyi hatóságok látóterébe került a bűncselekmények után, és a rendőrök elől menekülve hátrahagyta autóját, benne az ellopott értékekkel, valamint személyi igazolványával, így sikerült a nyomozóknak azonosítani az elkövetőt. A büntetőeljárást átadták a magyar hatóságoknak.

A BRFK IV. kerületi Rendőrkapitánysága megállapította, hogy a férfit Spanyolországban elfogták, mivel horvátországi útját követően spanyol szállodákban is követett el lopásokat

Kiadatási egyezmény keretében Sz. Attilát 2017 novemberében szállították Magyarországra. Az újpesti nyomozók a férfit gyanúsítottként hallgatták ki lopás bűntett elkövetése miatt.

A nyomozás vizsgálati szakaszában a Budapesti Rendőr-főkapitányság IV. kerületi Rendőrkapitányság a szükséges eljárási cselekményeket elvégezte, és az iratokat átadta az illetékes ügyészségnek.​

Címkék: hotelmesterkód