Elon Musk feldughatja a tengeralattjáróját, üzente a thai mentés vezetője

A mentés vezetője durván kiosztotta a thaiföldi mentésbe belefolyó milliárdost.
Kapcsolódó cikkek

Múlt héten ért véget a barlangban ragadt thai focicsapat drámája, ami végül happy enddel záródott: a 12 gyereket és az edzőjüket is épségben kimenekítették szorult helyzetükből. Még a mentés során viszont mi is beszámoltunk arról, hogy a Tesla milliárdos tulajdonosa, Elon Musk is igyekezett segíteni, a rakétákat tervező és építő SpaceX cégének alkalmazottai alkatrészekből készítettek egy olyan, Musk által csak tengeralattjárónak titulált eszközt, amivel a mentést segítették volna.

Ezzel mentenék a barlangban rekedt thai gyerekeket
Elon Musk saját megoldással segítené a mentést, ami már úton is van Thaiföldre.

A cégvezér személyesen szállította a helyszínre a mentőkapszulát, ám a helyi hatóságok udvariasan elutasították a mini-tengeralattjáró használatát, mondván, az adott helyzetben nem tudják használni.

Kevesebb mint egy héttel később a mentés vezetője, Vernon Unsworth már egyáltalán nem ilyen finoman fogalmazott: véleménye szerint Musk megjelenése nem volt több, mint egy PR-fogás, az eszközt teljesen használhatatlannak nevezte, és a CNN kérdésére hozzátette azt is, hogy „he can stick his submarine where it hurst” – ami nagyjából annyit tesz, hogy feldughatja magának a tengeralattjáróját.

 

A kijelentést természetesen Elon Musk sem hagyta szó nélkül, és a hétvége folyamán durva kirohanásba kezdett a Twitteren. Az időközben törölt bejegyzésekben a milliárdos nem fogta vissza magát, és többek között pedo guynak, magyarán pedofilnak nevezte Unsworthöt, aki erről értesülve azt sem tartja kizárnak, hogy jogi úton vesz elégtételt Musk kijelentéséért.