Most valami igazán menő cuccot villantott az IKEA

Már bluetoothos hangszórókat is árulnak.
Kapcsolódó cikkek

Két bluetoothos hangszóróval bővíti kütyüi kínálatát az Ikea a Sonosszal való partnerség révén, ezzel pedig belépnek a hangszórók piacára is. Az Eneby modell kétféle változatban érhető el, 20×20 cm, illetve 30×30 cm-es méretben. Az alumínium, műanyag, poliészter anyagokból készített eszközök a márkától megszokott letisztult minimalista stílust követik, és a promófotók szerint tökéletesen mutatnak akár egy Kallax-polcon is, vagy bárhol a lakásban.

A kisebb modellt a könnyebb hordozhatóság jegyében tervezték, ezért van rajta egy fogó is. Plusz akkumulátorral akár 10 órát is kibírnak, ráadásul mivel automata kikapcsoló funkciót kapott, magától energiát spórol, amikor nincs használatban.

Forrás: IKEA

A 3,5 millis jackaljzatnak köszönhetően olyan eszközökkel is lehet használni, amik nem támogatják a Bluetooth-t, de amelyek igen, azokból akár nyolcat is összekapcsolhatunk vele.

További technikai részleteket nem találni az IKEA weboldalán, annyit tudni, hogy az Egyesült Királyságban és az Egyesült Államokban kezdik el forgalmazni, a kisebb 49 dollárba (13 ezer forint), a nagyobb modell pedig 89 dollárba (23 ezer forint) kerül, és már több áruházban elérhető.

Jöhetnek az IKEA zenélő szobái
Az IKEA még komolyabban tervez az okos otthonokkal.