Két napig ingyen parkolhatunk

Január 25-26-án ingyenes parkolóhelyek várják az autósokat Budapest belvárosában.
Kapcsolódó cikkek

Tavaly decemberben írtunk először arról a magyar alkalmazásról, amivel kicselezhető a budapesti parkolási káosz: a Parkl segítségével a hétköznapi autósok elől elrejtett, kihasználatlan parkolóhelyek válnak elérhetővé, ugyanis vele olyan szállodák és irodaházak garázsai is használhatók, ahová egyébként nem lehetne bejutni.

Így cselezhető ki a budapesti parkolási káosz
Egy új alkalmazás segítségével a hétköznapi autósok elől elrejtett, kihasználatlan parkolóhelyek válnak elérhetővé.

A pakolást segítő applikáció (iOS verzió, Android verzió) a belvárosra fókuszál, és beépített térképen mutatja meg az elérhető helyeket a szállodák és parkolóházak garázsaiban, felnyitja a parkolóház sorompóját, és a parkolás befejeztével ezen keresztül történik a készpénzmentes, percdíjas fizetés is.

A maga nemében egyedülálló alkalmazás mögött álló csapat most egy egészen egyedi akcióval igyekszik hírverést csapni a Parkl-nek: a felhasználók két napig, január 25-26. között ingyenesen parkolhatnak az applikáción keresztül elérhető helyeken, ezt követően pedig február közepéig húsz belvárosi parkoló helyszínen lehet rekord olcsón, 250 Ft-os áron letenni az autókat.

BUDAPEST ÉS A SZMOG TALÁLKOZÁSA – Forrás: Parkl

Az app készítői az akciójukat a tavalyi év legszennyezettebb időszakának dátumára időzítették, ugyanis 2017-ben január végén tetőzött Budapesten a légszennyezettsége, amihez jelentősen hozzájárult a belvárosi forgalomban termelt fölösleges üzemanyag-kibocsátás.

A fejlesztők kutatása alapján Budapest belvárosában az aktív autós forgalom közel 30 százaléka keres parkolóhelyet,

az alkalmazásuk használatával viszont napi szinten akár órákat is spórolhatnak az autósok a parkolással töltött idejükből. A Parkl-t az indulása óta tízezernél is többen töltötték le, az alkalmazásért felelős csapat pedig folyamatosan dolgozik azon, hogy rendszeresen bővítsék az appban megjelenő és parkolásra használható irodaházak, szállodák és parkolóházak listáját.