Újabb hackelés tetőzi az HBO-botrányt

Nem csitulnak a történések az HBO háza táján, most a cég közösségi oldalait törték fel. Szerencsére olyan fehér sapkás hackerek voltak, akik ezzel csak segíteni próbáltak.
Kapcsolódó cikkek

Ha az elmúlt pár hét nem lett volna eléggé kellemetlen az HBO számára a kiszivárgott Trónok harca epizódok miatt, akkor a céget ért legújabb hackelés tovább tetőzi a helyzetet. Az OurMine Security Group nevű hackercsoport átvette az irányítást a sorozat hivatalos oldalai felett a Twitteren és a Facebookon.

A @GameOfThrones Twitter-profil több mint 6 millió követőjének ezt posztolták az HBO fiókja alatt:

Sziasztok, itt az OurMine, csak teszteljük a biztonsági szintet. HBO csapat, kérjük, vegyétek fel velünk a kapcsolatot, hogy fejlesszük a védelmet.

A posztot azóta eltávolították. A Game of Thrones Facebook-oldalán a Twitteren is hagyott üzeneten felül még ezt posztolták: „Let’s make #HBOHacked trending!”

Az OurMine szerencsére nem egy rosszindulatú csoport, olyan fehér sapkás hackerekből áll, akik biztonsági sérülékenységekre hívják fel a figyelmet károkozás nélkül. Korábban már több cég, cégvezető és híres személyiség közösségi oldalait törték fel, ezzel felhívva a figyelmet a megfelelő védelemre.

Ők voltak azok is, akik többek közt Mark Zuckerberg, a Netflix, a Marvel és a Google közösségi fiókjait is feltörték már korábban.

Az HBO mögött kemény hónap áll: júliusban hackerek férkőztek be a cég rendszerébe. Először az új évad 3-4. részének szkriptjeit, pár nappal később a tévében még le nem vetített teljes negyedik epizódot, majd a szereplők személyes adatait tették közzé az interneten. További két sorozatból is szivárogtattak pár napja, a tavaly óta futó Bizonytalan (Insecure) legújabb epizódját és a 2000-ben indult Félig üres (Curb Your Enthusiasm) új évadának néhány részét.

Hackerek nélkül is kiszivárgott a Trónok harca következő része
A ludas ezúttal nem a dollármilliókat követelő hackercsoport, hanem az HBO spanyol csatornája volt.

Külön ironikus, hogy a hatodik rész pedig a spanyol HBO hibájából került fel a világhálóra, miután a csatorna véletlenül idő előtt elérhetővé tette az új részt az előfizetői számára.