Az okoságyban nincs több szenvedés a hőmérséklet miatt

A Smartduvet először azzal hívta fel magára a figyelmet, hogy előálltak az önbeágyazós fekhellyel, most viszont szintet léptek, hiszen a Breeze nevű új termékükkel beállíthatjuk az ágyunk hőmérsékletét, ráadásul a hőfok mindkét oldal külön szabályozható.
Kapcsolódó cikkek

Valószínűleg mindenkinek volt már olyan éjszakája, mikor sehogy nem volt jó az ágyban. Vagy túl meleg volt, és az egyik lábunk kieresztésével igyekeztünk szabályozni a hőmérsékletet, majd fél órával később már a túlságosan hűvös levegő miatt húzódtunk egyre összébb a takaró alatt. A helyzet pedig csak fokozódik, ha nem egyedül tértünk nyugovóra…

Ezen az áldatlan állapoton segít a Smartduvet legújabb kiegészítője, a Breeze, ami egyrészt rendelkezik az önbeágyazó funkcióval, emellett pedig úgy van kialakítva, hogy szabályozható legyen a fekhelyünk hőmérséklete. Az pedig már csak hab a tortán, hogy az ágy jobb és bal térfelén külön-külön szabályozható a hőfok, így akkor is nyugodtan lehet nyugovóra térni, ha eltérőek az igényeink a partnerünkkel.

A hőmérséklet szabályozását egy külön eszköz végzi, amit az ágy alá kell helyezni, míg a fekhely megfelelő részeinek fűtését és hűtését egy különleges réteg biztosítja, ami az önbeágyazó paplan “kerete” és a rá kerülő huzat között helyezkedik el.

Az ágyba való okoskiegészítőt az Indiegogón hirdette meg a Smartduvet, és igencsak ráérezhettek valamire, hiszen a megvalósításhoz szükséges összeget 20 000 dollárban határozták meg, és hiába van még hátra 24 nap a gyűjtésből, a kétoldali hűtést/fűtést biztosító Breeze-re már a kért összeg hétszerese összegyűlt, azaz már több, mint 140 000  dollárt kalapozott össze a gyártó.

Forrás: Smartduvet / Kickstarter

A termék egyébként több kiszerelésben is „előrendelhető”, a legolcsóbb 200 dollárba (~ 55 000 Ft) kerül, és igazából ez az összeg nem is tűnik olyan soknak egy olyan kiegészítőért, ami nemcsak beágyazza magát, de télen meleg, míg nyáron kellemesen hűvös fekhellyel várja a tulajdonosát, miután egy mobilapplikációval előre felkészítettük az alvásra.