Itt az Opera Next böngésző

Megjelent az Opera új böngészője, a Next. A Windows-ra és Mac-re készült web böngésző máris letölthető, ráadásul ingyen.
Kapcsolódó cikkek

Az Opera teljesen leásott a gyökerekig, és lényegében nulláról épített egy új böngészőt. Az eredmény önmagáért beszél, mert egy nagyon letisztult, áttekinthető felületet kaptunk, amely a cég szerint megkönnyíti a tartalmak keresését. A legnagyobb változás, hogy az Opera lecserélte a régi, Presto nevű motorját a Chromium nevűre. Ennek segítségével a böngésző gyorsabban tölt be, és hatékonyabban működik lassú internetkapcsolat esetén is.

Természetesen új funkciók is vannak. Fejlődött az Opera Speed Dial funkciója, amelynek segítségével gyorsbillentyűket rendezhetünk mappákba, hogy pillanatok alatt előhívhassuk a fontosabb tartalmakat. Az új, Discover funkció a felhasználó érdeklődési körének megfelelően, automatikusan küld a tartalmakat, így böngészésre sincs szükség. A Stash pedig elmenti nekünk egy adott weboldal éppen aktuális képét, állását annak érdekében, hogy később összevethessük egy másik oldallal.

Például, ha webshopokban keresgélünk egy terméket, jól jöhet ez a funkció, amikor össze akarjuk vetni a különböző boltok kínálatát. Az új motornak köszönhetően pedig a Google Chrome böngészőhöz hasonlóan a címsáv egyben maga a kereső is, úgyhogy ha beírunk valamit, rögtön keresgél is az Opera.

Az Opera Next magyar változata is letölthető, és teljesen ingyenes. A Windows-ra és Mac-re készült böngésző egyébként alig egy héttel azután érkezett, hogy a cég frissítette legutóbbi androidos programját is, amely ezzel kilépett a beta státuszból.

Kövess minket a Twitteren is!

Sőt, már a Tumblren is megtalálsz minket!