Itt az iOS 5 előfutára

Ha Te is vágtad a centit az új operációs rendszer megjelenéséig, van egy jó hírünk: a frissítés első fele megérkezett, és úgy hívják, hogy iTunes 10.5.
Kapcsolódó cikkek

A bő négy hónappal ezelőtt bemutatott iOS 5 minden kétséget kizáróan az operációs rendszer eddigi legjelentősebb frissítése. Kétszáznál is több újítása között találunk olyat, ami zseniális, ami hiánypótló, de olyat is, amit eddig más appok tudtak csinálni.

Az Apple kézi készülékeinek frissítése természetesen most is az iTunes programon keresztül történik, azonban aki eddig hanyagolta ennek frissen tartását, most mégis rákényszerül, mivel az iOS 5 nem lesz hajlandó a korábbi verziókkal együttműködni.

Az iTunes 10.5-ös változata számos biztonsági probléma megoldása mellett olyan szolgáltatásokat is elérhetővé tesz, mint az iCloud vagy a WiFi-n keresztül történő szinkronizálást. Ez utóbbi persze a kézi készülékek oldaláról egy el nem hanyagolható apróságnak lesz köszönhető – igen, az iOS 5-nek.

Tehát irány frissíteni az iTunest és türelmetlenül várni a ma érkező iOS 5-öt. (Azoknak, akik a korábbiakban telepítették már a fejlesztői változatát, manuálisan kell újratelepíteni az iTunes 10.5-öt.)