Hogy miért nem jó a Google laptopja?

Bár alapvetően lelkesedünk a Google tisztán internetalapú készülékéért, nyilván vannak ellenérvek is.
Kapcsolódó cikkek

Például kérdéses, hogy az ember mennyire bízik meg a felhőben. Az, hogy az adatokat a Chromebookra nem lehet lementeni, önmagában nem lenne gond, azonban ha esetleg valamiről mégiscsak kéne (akár csak digitális) másolat, egy külön gépet kell igénybe vegyünk a letöltéshez, ami macerássá teszi a használatot.

Ha már kompatibilitási problémákról van szó: az Apple felhasználói elfelejthetik a Chromebookot, hiszen az iTunest nem fogják tudni telepíteni, ami nélkül egyetlen Apple eszköz sem kezelhető vagy szinkronizálható.

Vagyis a Google irányítja a használatot – de az adatainkat is. És még ha meg is bízunk a Google azon képességében, hogy biztonságban tartja a felhőben tárolt dolgainkat, és ne is kutakodjon közte, ha bármi nem tetszene a szolgáltatásával kapcsolatban, nincs lehetőség váltásra. Nem úgy, mint egy normális laptopon, ahol az operációs rendszerig bármit mi határozhatunk meg.

S végül, de nem utolsósorban, míg a Chromebook biztonsági rendszere kétségkívül korszerű és nyilván a Google áldásos munkája okán az is marad, elég egyszer feltörni úgy, hogy ne tűnjön fel…

A magunk részéről szívesen kipróbálnánk a Chromebookot, de belátjuk, hogy vérmérséklettől is függ a Google laptopja iránti lelkesedés.

AJÁNLOTT LINKEK:

További részletek – angolul (technology review)