Ügyvédje szerint Justin Timberlake nem volt részeg, amikor ittas vezetésért letartóztatták

A helyszínen nem fújt bele a szondába.

Justin Timberlake-et júniusban tartóztatták le, miután lassítás nélkül elhajtott egy stoptábla mellett és megállították őt a rendőrök igazoltatni. Beszámolók szerint az énekes szemei „véreresek és üvegesek” voltak, „erős alkoholszag áradt a leheletéből”, beszéde lelassult, és a rendőrök józansági tesztjén rosszul teljesített, alkoholszondába nem volt hajlandó belefújni. Timberlake állítása szerint egész este egyetlen italt fogyasztott.

Akkor egy éjszakára őrizetbe került, majd óvadék ellenében szabadon engedték. Másnap vádat emeltek ellene, július 26-án kellett megjelennie a bíróságon.

A pénteki meghallgatáson Timberlake ügyvédje, Edward Burke azt mondta, a popsztár „nem volt ittas”, és a rendőrség „jelentős számú hibát” követett el az ügy során, írja a BBC.

A legfontosabb tény, amit tudni kell erről az ügyről, hogy Justin nem volt ittas, és nem kellett volna letartóztatni ittas vezetésért

– jelentette ki a jogász, hozzátéve: Timberlake „tiszteli a bűnüldöző szerveket”, és minden alkalommal együttműködött a rendőrökkel.

De a tény az, hogy nem volt ittas, és hibát követtek el, amikor letartóztatták ezért. Bízunk benne, hogy ezt a vádat ejteni fogják.

Timberlake személyesen nem vett részt a meghallgatáson, mivel az időpont ütközött Everything I Thought It Was című világkörüli turnéjának kezdetével, Krakkóban.

A következő meghallgatásra jövő hónapban kerül sor.

Az esetet New York államban tárgyalják, ahol ittas vezetésért akár egy év börtönbüntetés, 1000 dolláros (360 ezer forint) bírság és a jogosítvány legalább hat hónapra történő felfüggesztése járhat.

Nem ez volt az énekes első botránya, ezekről alábbi cikkünkben írtunk hosszabban:

Kapcsolódó
Eddig nem fogta a golyó Justin Timberlake-et, de előbb-utóbb őt is utoléri a karma
Justin Timberlake évtizedek óta belekeveredik kisebb-nagyobb botrányokba, amik hatására kezd átalakulni a róla kialakított kép az emberekben: talán a valóságban nem is olyan jó fej srác, mint ahogyan azt az imázsa sugallja?
Címkék: justin timberlake