Már a Zoom is visszarendeli az irodába munkavállalóit

Annál a cégnél is vége a teljes munkaidős home office-nak, melynek neve a koronavírus-járvány idején az otthoni munkavégzés szinonimájává vált.

A Zoom videokommunikációs cég nevét a legtöbben a pandémia idején ismerték meg. A lezárások idején, amikor ahol csak lehetett otthoni munkavégzésre váltottak, rengetegen tartották a kapcsolatot kollégáikkal Zoom-konferenciákon keresztül.

Mióta a járvány visszavonult, egyre több cég követeli meg újra a bejárást az alkalmazottaktól, közöttük a Zoom is – írja a BBC.

A Zoom eddig teljes szabadságot adott a munkavállalóinak, vagyis, ha úgy akarták, akár az összes munkanapjukat home office-ban tölthették. Szeptembertől azonban, azok, akik az iroda 50 mérföldes (80 kilométeres) körzetében laknak, hetente legalább két napot kötelesek lesznek a munkahelyükön tölteni. Jelenleg a cég munkatársainak 1 százaléka jár be minden nap, 75 százalék dolgozik teljesen otthonról, a többiek pedig hibrid munkarendben vannak.

A Zoom továbbra is azt hirdeti, hogy lakóhelytől függetlenül toborozza a lehető legjobb munkaerőt. A cég stanfordi főhadiszállásának közel 8400 alkalmazottja van, közülük csak minden második él az Egyesült Államokban.

Két kérdésből kiderül, fel kell-e mondanod a mukahelyeden
A munkahely alapjaiban határozza meg az életet, vagyis nagyon nem mindegy, hogy hol dolgozunk.