Pedagógussztrájk: Lilu is otthon maradt a fiaival

„Ennyit tudok én tenni a pedagógusokért, nem sok... de valami” – írja a műsorvezető.

A január 31-i, kétórás figyelmeztető sztrájk után március 16-án országszerte határozatlan idejű sztrájkot indítanak a pedagógusok. A januári tiltakozáson több mint húszezren vettek részt. A szakszervezetek arra kérik a szülőket, hogy szerdán, csütörtökön és pénteken ne vigyék iskolába a gyermekeket. Az intézményekben gyermekfelügyeletet biztosítanak. A sztrájk eseményeit élőben követjük a 24.hu-n.

Kapcsolódó
Diákok és pedagógusjelöltek tüntettek a tanárok mellett Budapesten, országszerte sztrájkoltak a pedagógusok
Van, ahol a tantestület kétharmada sztrájkolt, máshol mindent megtettek, hogy ellehetetlenítsék a megmozdulást.

Lilu támogatta a januári kezdeményezést, ahogyan a mait is. A műsorvezető 24 órán át elérhető Instagram történetében jelezte követőinek, hogy a szakszervezetek kérésének megfelelően ő és a fiai otthon maradtak ma.

Kapcsolódó
Lilu a pedagógussztrájkról: Ez a valóság, és a valósággal foglalkozni kell
Szerinte az instagramos kajafotókon túl is van élet, ezért kell ilyenekről beszélni a közösségi médiában.

Mi itthon maradtunk ma a fiúkkal. (…) Ennyit tudok én tenni a pedagógusokért, nem sok… de valami. Akiknek minden nap csak köszönhetünk. Akikre a legfontosabb kincseinket bízzuk minden nap. Akik velünk együtt nevelik, építik, formálják a srácokat, lányokat

– írta a műsorvezető, hangsúlyozva, hogy a tanároknak szükségük van a támogatásra, hiszen az ő kezükben van a jövő, így ezért is meg kell becsülnünk őket.