Több celeb is kipróbálná Trump után az elnöki széket

Azok után, hogy Donald Trump megnyerte az amerikai elnökválasztást és harmadik éve irányítja az Egyesült Államokat, nem létezik lehetetlen, erre pedig a celebek is rájöttek – épp ezért az elmúlt években többen is bejelentkeztek már az elnöki pozícióra. Legutóbb például Priyanka Chopra javasolta férjét, a Jonas Brothersből ismert Nick Jonast az USA elnökének, Kanye West pedig évek óta fenyegetőzik azzal, hogy elindul a 2020-as amerikai elnökválasztáson. De nem ők az egyedüliek, akiknek sok az önbizalma.

Nick Jonas

Fotó: Axelle/Bauer-Griffin/FilmMagic

Igaz, Nick Jonas nem maga írta azt, hogy indulna az elnökségért, hanem felesége, Priyanka Chopra, aki viszonylag eltökéltnek és határozottnak tűnt, amikor az alábbiakat mondta nemrég a Sunday Timesnak adott interjújában:

Szívesen lennék India miniszterelnöke. És szeretném, ha Nick indulna az elnökválasztáson. Nem szeretek semmit, aminek köze van a politikához, de tudom, hogy mindketten szeretnénk, ha változna a helyzet.

Egyébként ha a most 26 éves Nick Jonas választást nyerne, ő lehetne az USA legfiatalabb elnöke. Az eddigi csúcstartó Theodore Roosevelt volt, aki 42 évesen lépett hivatalba.

Dwayne Johnson

Fotó: Jim Spellman/WireImage

A Szikla művésznéven akciósztárkodó színészt 2017-ben kérdezték meg arról, hogy indulna-e az elnökválasztáson. Dwayne Johnson akkor azt válaszolta, egyelőre inkább filmjeivel szórakoztatná az embereket, de el tudja képzelni, hogy egy nap a politikán keresztül is befolyásolná a világot. Nem sokkal később a GQ is rákérdezett, tényleg látja-e esélyét annak, hogy induljon a következő választáson, mire a színész azt mondta:

Minden lehetőség megvan rá.

Egyébként nem ő lenne az első színészből lett elnök, hisz Ronald Reagan is filmszínészként kezdte karrierjét, mielőtt Washingtonba költözött.

Ron Perlman

Fotó: JB Lacroix/Getty Images

Kissé ironikusnak tűnt a bejelentése – pláne mert posztja azóta Facebookról is törlődött –, de Ron Perlman közvetlenül azután, hogy kiderült, a követező négy évben Donald Trump lesz az elnök, azt írta:

Ezúton szeretném felhasználni a facebookos jelenlétem arra, hogy bejelentsem, indulok az Egyesült Államok elnöki székéért.

Alec Baldwin

Fotó: Kevin Mazur/Getty Images

Aki egyszer is látott SNL-t (Saturday Night Live-ot), amiben Alec Baldwin alakítja Donald Trumpot, az tisztában van vele, miként érez a színész a jelenlegi elnökkel kapcsolatban. Nem véletlenül beszélt a témáról Howard Sternnel utóbbi műsorában, amiben Baldwin azt mondta:

Ha indulnék az elnökségért, nyernék. Minél idősebb vagyok, annál kevésbé tűnik abszurdnak az ötlet.

Oprah Winfrey

Fotó: Bruce Glikas/WireImage

Évről évre előszedik a témát, miszerint Oprah Winfreynek indulna kellene a választáson, de Winfrey ezt rendre visszautasítja. Legutóbb azt mondta a témában David Rubinsteinnek, hogy soha még csak nem is gondolkodott el a lehetőségen, egészen addig, amíg Trump nem nyert. Ettől függetlenül viszont úgy érzi, semmi köze a politikához, nem tudná és nem is akarja irányítani az Államokat.

Kanye West

Fotó: Oliver Contreras – Pool/Getty Images

Akinek viszont lehetetlenül sok önbizalma van és gyakorlatilag havonta meglebegteti a lehetőségét annak, hogy indul a következő elnökválasztáson, az Kanye West, aki valószínűleg tényleg úgy érzi, hogy neki minden sikerülhet, hisz már Istenhez is többször hasonlította magát. A rapper először a 2015-ös MTV VMA-n jelentette be, hogy indul a 2020-as választásokon, aztán kicsit visszafogta magát és most már csak a 2024-es választásokra készül. Addig inkább saját egyházával foglalkozik.

Ki legyen az USA következő elnöke?
Kiemelt kép: Andrew Harrer/Bloomberg via Getty Images