David Copperfieldet azzal vádolják, hogy bedrogozott és zaklatott egy lányt

Egy egykori modell azt állítja, hogy David Copperfield kábítószert kevert az italába egy modellversenyen, ahol Copperfield volt az egyik zsűritag. A lány, Brittney Lewis 17 éves volt ekkor.
Kapcsolódó cikkek

Elmondása szerint a drog teljesen kiütötte, csak homályos emlékei vannak az estéről, melyben szerepelnek olyan jelenetek, mikor Copperfield megcsókolja őt és leveszi róla a ruháit. Másnap reggel Copperfield győzkődte a lányt, hogy nem történt köztük semmi, hiszen kiskorú. Másnap egy levelet is íratott a lánnyal, melyben a lány megerősíti, hogy nem volt köztük fizikai érintkezés.

2007-ben egy másik nő, Lacey Caroll vádolta Copperfieldet azzal, hogy szexuális bántalmazta magánszigetén. Caroll viszont egy másik férfit is gyanúsított hasonlóval, végül közmunkára ítélték hamis vádaskodás miatt, melyben ő is bűnösnek vallotta magát.

Copperfield egy hosszú levelet írt a Twitterre, melyben elmondja, hogy nagy támogatója a #metoo mozgalomnak, de mindezt úgy átélni, hogy közben őt magát hamisan vádolják zaklatásért, elég rossz. Azt üzeni az embereknek, hogy mindegyik oldalt hallgassák meg, mielőtt ártatlanul elítélnek valakit.

Kiemelt kép: Getty Images / Marc Grimwade

Címkék: david copperfield