Nem kíváncsi kislányára Damu Roland felesége

Saját édesanyja is kétségbeejtőnek tartja az alkoholproblémákkal küzdő asszony helyzetét.
Kapcsolódó cikkek

Damu Edina újra iszik, és egy hete nem látogatta meg újszülött gyermekét, akit jelenleg nővére nevel – írja a Blikk. Az alkoholproblémákkal küzdő asszony azóta nem törődik kislányával, Majával, mióta hazaengedték a koraszülött babát a kórházból.

“Tehetetlenek vagyunk, ahogy az orvosok és a ha­tóságok is. Hittünk mindannyian Edinek, de sajnos, ahogy a kórházból hazatért, másnapra bekattant, és elment. Egy hete nem is látta a kislányát. Azt hajtogatta, hogy testvérével – aki vállalta a pici gyámságát, nehogy intézetbe kerüljön a baba – el akarjuk venni tőle a gyerekét. Hazament Érdre, és sajnos megint iszik, ráadásul szerintem nyugtatókat is szed. Eddig mindenért Rolandot okolta, de most nem hivatkozhat már erre. Két dologra gondolok: sajnos be kell látnom, hogy Edinám menthetetlen alkoholista, vagy jobb esetben szülés utáni depressziója van. Engem is otthagyott, van, hogy a telefont sem veszi fel napokig, míg a környékbeliek az italdiszkont környékén látták” – mondta el a lapnak Edina édesanyja, aki szerint kétségbeejtő a helyzet, és kitárulkozásával szeretné felhívni az illetékesek figyelmét, hogy tehetetlenek, amióta megszüntették a kényszergyógykezelést.

A gyámhatóság előrelátásának köszönhetően a kislány jól van, nagynénje gondoskodik róla, Damu Roland pedig naponta látogatja, és igyekszik beszerezni mindent, amire a kicsinek szüksége van.