Még mindig nem tudják, véletlen volt-e Bobbi Kristina Brown halála

Nyilvánosságra hozták Whitney Houston lányának boncolási jegyzőkönyvét.
Kapcsolódó cikkek

Az elfogyasztott drogok és arcának vízbemerülése következtében fellépett tüdőgyulladás vezetett Bobbi Kristina Brown, Whitney Houston és Bobby Brown közös lányának nyolc hónappal ezelőtti halálához a pénteken közzétett boncolási jegyzőkönyv szerint – írja az MTI.

A 22 éves lányt 2015 januárjában találták eszméletlenül, arccal vízben fekve atlantai otthonának fürdőkádjában. Ezután több hónapig volt kómában, és egy hospice otthonban halt meg 2015. július 26-án. A Fulton megyei orvosszakértői hivatal jelentése szerint a szervezetében talált alkohol és marihuána, valamint altatóként vagy szorongáscsökkentőként alkalmazott gyógyszerek is szerepet játszottak Bobbi Kristina halálában.

A “halálos kimenetelű események sorát elindító” mögöttes ok “ebben az esetben a vízben való elmerülés, amely drogmérgezéssel volt összefüggésben” – olvasható a korábbi vizsgálati feljegyzéseket is figyelembe vevő jelentésben, amelynek írói ugyanakkor kijelentették azt is, hogy lehetetlen megállapítani, véletlen vagy szándékosság áll a haláleset mögött. “A haláleset biztosan nem természetes okok következménye volt, de az orvosszakértő nem tudta meghatározni, hogy szándékos vagy véletlen okokra vezethető vissza” – írták a szakértők.

Bobbi Kristina és Nick Gordon

A jelentés közzétételét egy Georgia állambeli bíró rendelte el csütörtökön, eleget téve a WXIA nevű atlantai televíziócsatorna keresetének. Az ügyészek ellenezték a jelentés nyilvánosságra hozását, mivel véleményük szerint az veszélyezteti a nő halálának ügyében zajló bűnügyi nyomozást.

Bobbi Kristina bíróság által kirendelt gondnoka, Bedilia Hargrove ugyanis június 24-én fizikai bántalmazás és lopás miatt 10 millió dolláros keresetet nyújtott be a lány férje, Nick Gordon ellen. A gondnok többek közt azzal vádolta meg a férfit – akit egyébként Whitney Hosuton nevelt fel -, hogy “mérgező koktélt” adott párjának, majd arccal lefelé fordította a fürdőkádban. Gordon szóvivője ugyanakkor minden alapot nélkülözőnek és rágalmazásnak nevezte a vádat.