Demcsák Zsuzsa az erőszak ellen táncol

A műsorvezető egy hétvégi flash mobon áll ki ismét a nőket sújtó erőszak ellen.
Kapcsolódó cikkek

Demcsák Zsuzsa évekkel ezelőtt felvállalta, hogy saját maga is a családon belüli erőszak áldozatává vált, azóta pedig minden lehetséges fórumon igyekszik felszólalni a sokakat érintő, súlyos probléma ellen.

Becslések szerint minden harmadik nőt ér élete során erőszak, ez több mint egymilliárd nőt érint világszerte. Az Egymilliárd Nő Ébredése globális kampányt  Eve Ensler amerikai író, a Vagina Monológok szerzője indította azért, hogy felhívja a figyelmet a nőket sújtó erőszakra. A több mint 200 országba eljutó mozgalomhoz csatlakozó közösségek idén is nyilvános eseményeken, azonos koreográfiára és egységes zenére táncolva fejezik ki tiltakozásukat február 14-én, a “V-napon”.  

A budapesti szervezők idén február 15-én, vasárnap 15.30-kor a Vigadó téren várják a résztvevőket. Az esemény műsorvezetője Demcsák Zsuzsa lesz, aki amellett, hogy beáll táncolni, egy rövid beszéddel is készül.

A tévés exférjét egyébként első fokon felmentette a bíróság az őt ért vádak, köztük a súlyos testi sértés vádja alól, Demcsák ezért elkeseredésében még egy sokkoló fotót is megosztott a nyilvánossággal, hogy bizonyítsa a bántalmazást. De arról is mesélt, hogy volt férje ügyvédje, még a bíróságon is őt hibáztatta a pofonokért, mondván kiprovokálta viselkedésével.

Címkék: demcsák zsuzsa