Kolumbiai lány lett a világszépe

Miss Kolumbiát, azaz Paulina Vegát koronázták meg vasárnap a Miss Universe szépségverseny győzteseként. A második helyen Nia Sanchez, az USA szépségkirálynője végzett.
Kapcsolódó cikkek

Az utcán ünnepelték Kolumbiában a 22 éves Paulina Vegát, aki a Miss Universe címet nyerte el tegnap Miamiban – írja az MTI.

Fotó: MTI/EPA/Rhona Wise

A Miss Universe szépségversenyen a világ 80 országának kiválasztottjai versengtek a legszebb címéért. Donald Trump, a verseny jogainak tulajdonosa szerint sokan számítottak Vega győzelmére. A kolumbiai szépség nagymamája, Elvira Castillo 1953-ban elnyerte Miss Atlántico címét, nagyapja pedig a legendás tenor, Gastón Vega volt. Paulina Vega először indult szépségversenyen, és győzelme után hangsúlyozta, hogy – bár “büszkén és izgatottan ” viseli a koronát – egyben ez volt az utolsó alkalom is, mivel tanulmányaira szeretne ezután összpontosítani. “A tanulás függetlenséget biztosít. Saját céget akarok alapítani” – nyilatkozta terveiről.

A Miss Universe-verseny első öt helyezettje között szerepelt a 24 esztendős Nia Sanches az Egyesült Államokból, Diana Harkusa Ukrajnából, a szokatlan, rövid hajviseletével feltűnést keltő Kaci Fennell Jamaicából és Yasmin Verheijen Hollandiából.

A magyar induló, Kelemen Henrietta nem jutott be a 15 legszebb lány közé.

.