Brutális részletek a baracsi kettős gyilkosságról

Gumikalapáccsal többször is lesújtott élettársa fejére a férfi, majd megfojtotta az asszonyt. Ezután 22 éves nevelt fia ellen fordult. A családirtó életfogytiglant is kaphat.
Kapcsolódó cikkek

Ahogy arról korábban beszámoltunk, egy 49 éves baracsi férfi október közepén öngyilkosságot kísérelt meg, két családtagját pedig holtan találták Mélykút közelében.

Az egyik áldozat Héger Ádám, a Vác és a Kaposvölgye korábbi, a Ménfőcsanak jelenlegi NB II-es kapusa volt.

Egy vita miatt irtotta ki családját

A vád több ember és védekezésre képtelen személy ellen elkövetett emberölés – tudtuk meg a Fejér Megyei Főügyészségtől. Kiderült az is, hogy egy családi vita fajult idáig.

A 49 éves férfi és élettársa október 12-én, rögtön ébredés után veszekedni kezdett. Még az ágyban feküdtek, amikor a férfi a vita hevében a földön heverő gumikalapács után nyúlt, és azzal többször is lesújtott a védekezni próbáló nő fejére.

Élettársa az ütések után még nem veszítette el az eszméletét. A férfi ezután két kézzel megragadta a nyakát és addig szorította, amíg a 47 éves nő megfulladt. Miután meggyőződött arról, hogy már nem él, elhatározta, hogy a 22 éves nevelt fiát is megöli.

Rárontott az alvó fiúra

A kalapáccsal együtt bement a szobájába és az alvó, védekezésre képtelen fiú halántékára sújtott. Nevelt fia nem halt meg azonnal. Hörögni kezdett, ezért őt is megfojtotta, s amikor már nem lélegzett, átment a szerszámos kamrába inni.

MTI fotó

Ezután még reggel Dunaújvárosba hajtott párja kocsijával, amit a városban hagyott azt a látszatot keltve, hogy együtt mentek el otthonról, és taxival hazament. Otthon tovább italozott. Felöltöztette élettársát, az éj leple alatt autója csomagtartójába tette a holttesteket és egy erdős területen elrejtette őket.

Másnap reggel magával is végezni akart, de a nevelt lánya megakadályozta. A férfi már a mentősöknek elismerte, hogy megölte a hozzátartozóit, a holttesteket pedig még aznap megtalálták a nyomozók Mélykút közelében.

Élete végéig börtönben maradhat

A nő halálát fulladásos agybénulás okozta, míg a nevelt fiú halálának közvetlen oka nyílt koponyatörés volt. Sérülése olyan súlyos volt, hogy életének megmentésére azonnal érkező gyors, szakszerű orvosi segítség mellett is csak elméleti esély lett volna.

A főügyészség életfogytig tartó fegyházbüntetést és az előzetes letartóztatás meghosszabbítását indítványozta.