Lopással vádolják Gesztit

Kísérteties a hasonlóság: az amerikai Gringo Star bepöccent Gesztiék névválasztása miatt.
Kapcsolódó cikkek

Mint kiderült, nem volt túl szerencsés Geszti Péter legújabb együttesének névválasztása, mivel Amerikában 2007 óta már létezik egy Gringo Star nevű banda. Igaz, a magyar szöveggyáros és csapata egy plusz z-betűvel, vagyis Gringo Sztárként fut a hazai popéletben, a tengerentúli zenekar tagjai mégis zokon vették a névválasztást.

– Igen, értesültünk róla, hogy van egy magyar „gringo star”, és kicsit be is pöccentünk, hogy ők is ezt az elnevezést használják – felelte a Blikknek Nicholas Furgiuele, az amerikai Gringo Star vezetője, és hozzátette. – A mi zenekarunknak 2007 óta ez a neve. Lemezeket adtunk ki, és 17 európai országban turnéztunk, még azelőtt, hogy a magyar Gringó Sztár egyetlen koncertet is adott volna. Igazán kitalálhattak volna maguknak egy másik nevet – fűzte hozzá Nick, aki Pete bátyjával alapította a rockos popzenét játszó formációt.

(Fotó: Kummer János)

Geszti szerint azonban nincs oka piromkodni, ugyanis mindez csak egy véletlen egybeesés: még 13 éve játszott el a Beatles legendás dobosának, Ringo Starrnak a nevével, és a gringosztar lett az egyik e-mail-címe. Emellett az X-Faktor mentora állítja, hogy a Gringo Sztár 2011-es megalakulásakor kiadója már lefutotta ezeket a köröket a másik Gringoval.

“Úgy érzem, tiszta helyzetet teremtettünk, amikor tavaly Geszti Péter és a Gringó Sztárra változtattuk az együttes nevét” – fűzte hozzá a szöveggyáros, aki azt is sietve hozzátette, hogy a kattintások alapján a magyar Gringo Sztár sikeresebb a legnagyobb internetes videomegosztón, mint az amerikai.

Címkék: geszti péter