Így vakult meg Jáksó László édesapja

Jáksó László tudja, mekkora érték a látás. Ő maga hatéves kora óta szemüveges, édesapja pedig még gyermekként, háromévesen veszítette el szeme világát.
Kapcsolódó cikkek

„Édesapám egy gyógyszer mellékhatása miatt egészen kisgyermekkorában megvakult, ennek ellenére még felnőttként is voltak emlékei a színekről, hiszen nem úgy született, hogy csak teljes sötétséget látott” – kezdte a Class FM Top 20 című műsorának házigazdája.

Az ismert rádiós édesapja évekig volt a Vakok Országos Szövetségének elnöke, így Laci már gyermekként sok időt töltött vakok és gyengénlátók között.

„Nekem természetes ez a közeg, sokkal lazábban kezelem az olyan helyzeteket, ha látássérültekkel találkozom. Ráadásul apukám mellett többféle emberi sorsot is végigkövettem, így ismerem a fokozatokat, illetve azt, hogy milyen, ha valaki végleg elveszíti a látást. Éppen ezért nagyon fontosnak tartom a prevenciót. A környezetnek hatalmas a felelőssége abban, hogy figyelmeztesse azt, akin látszanak a látásromlás jelei” – tette hozza Jáksó László, aki maga is odafigyel arra, hogy elmenjen az évenkénti szűrővizsgálatra.

Október a Látás Hónapja. A Magyar Látszerész Szövetség által szervezett országos kampány célja, hogy felhívja a figyelmet a rendszeres, évenkénti látásellenőrzés fontosságára. Ezért a kampányban részt vevő optikai szaküzletek október hónapban ingyenes látásellenőrzést és szaktanácsadást biztosítanak.

Címkék: jáksó lászló