Miért nem érettségizik le Tóth Gabi?

Ismerünk olyan sztárokat, celebeket, akik nyolc általánossal szórakoztatnak. Tóth Gabi asztalosnak, VV Alekosz fűtésszerelőnek készült, ám a képesítést igazoló papírt nem sikerült megszerezniük. Vajon miért?
Kapcsolódó cikkek

Tóth Gabi eredetileg egy szakmunkásképzőben tanult asztalosnak, innen igazolt át egy marketinget oktató intézménybe. Ám egyik iskolát sem fejezte be és érettségi-bizonyítványt sem szerzett. „Sajnos a magam bőrén tapasztalom, hogy minél több idő telik el, minél később szánja rá magát az ember arra, hogy tanul, annál nehezebb, mert a munka mellé szinte lehetetlen beilleszteni a folyamatos tanulást” – mondta el Tóth Gabi. Az énekesnő hozzátette, vágyik a papírra, de a megszerzését egyelőre kivitelezhetetlennek tartja.

 

Alekosz az általános iskola nyolcadik osztálya után központifűtés-szerelőnek tanult, ám ahogy ő fogalmaz, már egy év után jöttek a meglátásai. „Nem értek egyet az elmúlt évtizedek oktatási rendszerével, és erre már egy év szakmunkásképző után rájöttem, ott is hagytam az iskolát – mondja határozottan. – Már akkor minden a papír megszerzéséről szólt csak, pedig sokan, akik elvégezték ezt a szakot, azt sem tudták, hogy kell bekapcsolni a hegesztőt. Nem érzem szükségét az érettséginek, és felháborít, hogy papíroktól teszik függővé, hogy valaki elvállalhat-e egy munkát, vagy sem.”

Gabi és Alekosz mellett több hírességünk is van, akik félbeszakították tanulmányaikat: Hogy kik ők, a Storyból kiderül.

Címkék: tóth gabiAlekosz