Betonfalba ütköztek a betörők

A dunaújvárosi lőtérre tört be vasárnap délelőtt két fiatal.
Kapcsolódó cikkek

Két fiú az egyik épület beszögelt ajtaját feszítette ki, de mögötte meglepetésükre egy betonozott falat találtak. Elvinni semmit nem tudtak, mert a sportklub egyik tagja időközben megzavarta őket – tájékoztatta a Fehérvár24-et Németh-Kész Mónika.

A Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője hozzátette: a dunaújvárosi lövészeti sportklub egyik tagja amikor vasárnap délelőtt íjászkodni ment, arra lett figyelmes, hogy a lőtér hátsó elkerített részében idegenek tartózkodnak. Ekkor egyből értesítette a rendőrséget. A helyszínre érkező járőrök voltak azok, akik elfogták a 19 és a 14 éves behatolókat.

Mint kiderült, a két dunaújvárosi fiú az erdősáv irányából a drótkerítést szétfűzve jutott be a lőtérre, majd az egyik épületbe megpróbáltak bemenni úgy, hogy annak ajtaját kifeszítették, de az be volt falazva, így be nem jutottak. A tettenérés során elvinni sem tudtak semmit.

Miután a járőrök előállították őket a kapitányságra, lopás kísérlet elkövetése miatt gyanúsítottként hallgatták ki őket.

Ennek során azt mondták, elvinni nem akartak semmit. Egyikük azt mondta, azért mentek be a lőtérre, hogy azon gyerekek elől – akik sokszor piszkálják őket – elbújjanak és legyen egy olyan hely, ahol csak kettesben barátkozhatnak – tette hozzá a szóvivő.