Vágó István igazi hippi volt

Igazi hippi volt Vágó István, aki március 26-án a STORY4 csatornáján tér vissza. Sorozatunk következő részében életének ezt a korszakát elevenítjük fel.
Kapcsolódó cikkek

Szinte mindenki higgadt, megfontolt és széles látókörű embernek ismeri Vágó Istvánt, aki március 26-án, a STORY4 műsorán tér vissza átVágó című vetélkedőjével. Azt azonban kevesen tudják az ország kvízmesteréről, hogy lázadó hippi is volt. Olyannyira, hogy Vágó István nemcsak a jógikkal, hanem a marihuánával is közelebbi kapcsolatba került indiai utazása alkalmával. Sorozatunk következő részében életének ezt a korszakát elevenítjük fel, Bárdos András könyve alapján.

„Mint a filmekben. Hímzett gézing, tarisznya, saru, hosszú haj. Mint a Hairben” – emlékszik vissza a hippikorszakára Vágó István, aki még Indiába is eljutott életének ebben a fázisában.

„Szakáll, indiai öltözet, virág, ilyesmi. Meg hát persze a fű… Amitől mi itt, Magyarországon, el voltunk zárva” – mesélt emlékeiről a kvízmester, aki a távoli országban elképedve látta, milyen szabadon fogyasztják a könnyű és nehéz drogokat az ottélők. Mindennek ellenére Vágó István életének egyik legmeghatározóbb élménye volt, hogy eljutott Indiába, ahova bármikor szívesen tér vissza.

Vágó István új műsorába itt nézhet bele.