Éhezni fog a kétgyerekes magyar előadó? Pénz és ellátás nélkül marad

A nyugdíjintézet előtt készül tüntetni Terry Black. Az egykori transzvesztita előadó azt állítja, ellátás és bevétel nélkül maradt, amiért nem ismerik el korábbi, harminc éves munkaviszonyát.
Kapcsolódó cikkek

Nagy bajba került Terry Black. A híresség kálváriája három nappal ezelőtt kezdődött, amikor kiderült, mégsem kapja meg rokkantsági ellátását, és bevétel nélkül marad. A kétgyerekes apuka állítása szerint a nyugdíjintézet egyszerűen nem ismeri el, hogy harminc évet ledolgozott, a hivatalokból egyszerűen eltűntek azon iratai, melyek többek között az ORI-s munkaviszonyait tanúsították. Terrynél ezen papírok akkor kallódtak el, amikor disszidálása miatt elkobozták a teljes vagyonát – mesélte a Hír24-nek.


Fotó: RTL Klub / Sajtóklub / Bársony Bence

A híresség egyébként azért kérte leszázalékolását, mert 2008-ban rákos daganatot diagnosztizáltak nála, és eltávolították a fél tüdejét. Azóta gyakran fullad, nem tud erősebb fizikai munkát végezni, és a frontváltakozások is nagyon megviselik. Színpadi fellépéseket csekély számban tud vállalni, mert azok is kifejezetten megterhelőek számára. Az említett okok miatt Terry 2010-ben kérte leszázalékolását. Akkor az orvosi bizottság megállapította, hogy 65 százalékban rokkant, de az ellátást azóta sem kapta meg. Ugyanakkor három nappal ezelőtt csengetett hozzá a postás a levéllel, melyben azt közölték, nem kap rokkantnyugdíjat. Persze megfellebbezheti a határozatot.

Terry Black a Hír24-nek elmondta, jelenleg nincs bevételi forrása, egy ideje a tartalékaiból éltek, ám az záros határidőn belül elfogy. Rövidesen egy fillére sem lesz a családnak. Ráadásul az egykori transzvesztita előadó a tb-jét sem fizette, azt hitte, rokkantsági ellátásával együtt az a probléma is megoldódik. Most attól tart, utólag majd visszamenőleg is kiszámlázzák neki az orvosi vizsgálatok díjait, ami akár az 1 millió forintot is elérhetik. Ezt persze nem tudná miből finanszírozni. Gyerekeinek azonban igyekszik mindent megadni, az utolsó fillérjeit is rájuk költi. Szerencsére ráadásul Terry-nek vannak olyan barátai, akik nem hagynák, hogy éhezzenek.

Címkék: terry black