Kilakoltatják Daróczi Dávid édesanyját

Alig néhány nap és a gyászoló asszony elveszíti azt a lakást, amit fia a halála napjáig bérelt számára.
Kapcsolódó cikkek

Ica néni a tragédia napja óta próbálta megtudni, hogy ki is az az ismeretlen jótevő, aki átvállalta a bérlemény költségeit, de leveleire sosem kapott érdemi választ. A költözési felszólítást is egy kézzel írott, ajtóra biggyesztett levélben kapta meg, melyben az áll, augusztus 31-ével ki kell költöznie eddigi otthonából. Az ismeretlen jótevő azonban már talált megoldást, és éppen csütörtök délután viszik az idős asszonyt lakásnézőbe.

“Gyakorlatilag a fiam halálát követő második hónaptól keresem a választ arra, hogy ki és miért fizeti nekem azt az albérletet, amit a fiam élete végéig fenntartott számomra. Bárhová is írtam levelet, sosem kaptam választ. Két napja pedig egy kézzel írott levelet hagytak az ajtómon, amiben közölték velem, hogy pár nap alatt el kell költöznöm, mert a tulajdonos értékesíteni kívánja az ingatlant. A levelet nem a tulajdonos írta alá, hanem egy ügyvéd, akivel felvettem a kapcsolatot” – mesélte az Új Ásznak Ica néni.

“Ma délután négy órakor értem jönnek és elvisznek Csepelre, ahol megmutatnak nekem néhány szóba jöhető lakást. Azt mondják, azért költöztetnek oda, hogy közel legyek a temetőhöz, ahol a kisfiam nyughelye van. Ugyanakkor azt továbbra sem tudom, hogy ki az, aki a költözés és az új lakás költségeit fedezi. Ez számomra a tökéletes létbizonytalanságot jelenti, hiszen a jövedelmemből nem futná egy lakás fenntartására, és itt legalább ismertem a tulajdonost, volt mibe kapaszkodnom. Ezzel a lépéssel viszont teljesen gyökértelenné válok” – nyilatkozta a tavaly húsvétkor tragikus körülmények között elhunyt kormányszóvivő édesanyja.