Profi énekest „fedezett fel” a Csillag születik

Buzás Sándor testépítőként mutatkozott be a tehetségkutató első válogatásán; emellett azonban ismert operetténekes is.
Kapcsolódó cikkek

Másfél év kihagyás után szombat este újra összeült az RTL Klub híres négytagú zsűrije, hogy megtalálja Magyarország legfényesebb csillagát. Heten már biztos továbbjutónak mondhatják magukat, köztük a testépítő edző, Buzás Viktor.

Az izomkolosszus egy operaáriával kápráztatta el a zsűrit, Hernádi Judit, Oroszlán Szonja, Szirtes Tamás és Fáy Miklós sok mindenre számított, de arra nem, hogy a bodybuilder profi produkcióval bizonyítja, hogy helye van a tehetségkutatóban. Pedig Viktor nem éppen nevezhető csiszolatlan gyémántnak.

Az Interoperett honlapja szerint egy profi énekesről van szó, aki a Bartó Béla Konzervatóriumban és a Magyar Állami Operaház stúdiójában végezte tanulmányait, sőt 1998-ban Richard Wagner ösztöndíjjal is kitüntették. Az adatlap szerint a tenor több száz előadáson énekelte a leghíresebb áriákat, számos turnén vett részt Európa szerte, így játszott már Ausztriában, Németországban, Svájcban és Hollandiában is. (Az adatlapot egyébként azóta már törölték.)

A Csillag születik honlapján annyi valóban megtalálható a kiscsillagról, hogy konzervatóriumban tanult ének szakon és tíz éven át a január 1-jei operettgálán lépett fel, valamint a győri-, a szegedi-, a békéscsabai-, a pécsi- és a debreceni színházakban is játszott, de ezt valamiért a szombati show-ban elfelejtették megemlíteni. Kérdés az is, hogy a művészvilágban jártas Szirtes Tamás vagy Fáy Miklós hogy nem ismerte fel az énekest?!

A tehetségkutató másik biztos továbbjutóit, az Everdance tánccsoport tagjait szintén elég nehéz lelkes amatőröknek nevezni. A táncszínházat – az együttes hivatalos weboldala szerint – 2007 nyarán alapították, azóta pedig már több száz sikeres fellépésén is túl vannak. Az Everdance nevéhez fűződik több színházi darab („ A szeretet Üzenete, “Kalózok”) koreográfusi munkálatai, illetve tánckari szereplései. Fő műsorként szerepeltek a 2007-ben megrendezett Prima Primissima díjátadó gálán. Az ország egész területéről kérik fel koreográfusi munkálatokra, rendezésekre, tánctanításokra a Társulat számos tagját.

AZ RTL Klubra mostanában amúgy is rájár a rúd. A ValóVilág indulásakor először azzal vádolták meg a csatornát, hogy amatőr színészeket költöztettek a Villába, akik egy előre megírt forgatókönyv szerint alakítják a börtönlétet. Majd sorra derültek ki a szereplőkről, hogy többségük már nem először szerepel az RTL Klub képernyőjén. A legnagyobb botrányt azonban kétség kívül a legutóbbi Éva-Gigi párbaj robbantotta ki, amikor a csatorna úgy döntött, felfedi a fantomképeket, melynek köszönhetően végül a végig vesztésre álló Törtető kerülhetett vissza a luxusbörtönbe.

AJÁNLOTT LINK:

Profi énekest ad el lelkes amatőrként az RTL (comment:com)

Címkék: csillag születik