Tízmillió dollárra perlik Britney Spearst

Tízmillió dolláros (1,8 milliárd forintos) kártérítést követel Spearstől és az énekesnő apjától egy marketingvállalkozás.
Kapcsolódó cikkek

A Tmz.com internetes oldal információi szerint a Brand Sense Partners (BSP) nevű cég csalással vádolja Spearst és a vagyonát gyámként kezelő apját. A per középpontjában a Radiance nevű parfüm áll, amelyet az énekesnő tavaly dobott piacra az Elisabeth Arden kozmetikai céggel közösen.

A BSP szerint ők segítették hozzá a sztárt a kozmetikai konszernnel való szerződés megkötéséhez, az énekesnő pedig cserébe a parfümök eladásából származó bevétel 35 százalékát ígérte nekik. Végül azonban a szerződés a BSP kizárásával született meg, így a cég hatalmas bevételtől esett el – ezért követelnek kártérítésként tízmillió dollárt a Los Angeles-i bíróság előtt.

Az énekesnőnek nemrég jelent meg Femme Fatale című új lemeze, amelynek dalait az amerikai kritikusok kedvezően értékelik, a Hold It Against Me című sláger pedig már az album piacra dobása előtt népszerűvé vált.


Az idén harmincadik évét betöltő Spears szakmai szempontból már szinte mindent elért: több mint 146 millió eladott hanghordozóval, csillaggal a Hírességek sétányán és számos zenetörténeti rekorddal a háta mögött az 1990-es, majd a 2000-es évek tinisztárjából multimilliomos pophercegnővé lépett elő. Az utóbbi években azonban elsősorban botrányai, válása, gyermek-elhelyezési perei, valamint drog- és alkoholproblémái miatt került a címlapokra.

Címkék: britney spears