Lando Norris magára vállalta az elúszó futamgyőzelem miatti felelősséget

Az utolsó körökben nehéz döntést kellett hoznia a McLarennek.
Kapcsolódó cikkek

Lando Norris élete első futamát nyerhette volna meg Szocsiban, azonban hét körrel a verseny vége előtt zuhogni kezdett az eső és végül nem ment a boxutcába vizes pályára való gumikért. A brit rajta vesztett, mert az utolsó körökben irányíthatatlanná vált az autó és végül csak hetedik lett.

Kapcsolódó

Az eset után persze nagyon le volt törve a fiatal versenyző, aki remekelt egyébként az időmérőn és a futam első 47 körében is. A verseny után higgadt maradt és nem keresett kifogásokat.

Szomorú vagyok, letört. Úgy döntöttünk, hogy kintmaradok és a végén kiderült, hogy nem ez volt a jó döntés, de épp úgy az én választásom volt, mint a csapaté. Valójában én határoztam így, ők be akartak hívni a boxba, de én nem mentem, mert azt hittem, hogy így lehet majd nyerni

– mondta versenye után Norris.

Később azért picit a McLaren is ludassá vált a hajrájával kapcsolatban, mert miközben a századik futamgyőzelmét ünneplő Lewis Hamiltont kérdezgette a Sky Sports, a címvédő bevonta honfitársát is a beszélgetésbe. Ebből kiderült, hogy az esőzéskor éllovas pilóta úgy tudta, nem kezd komolyabban zuhogni az eső, viszont a Mercedesnél pontosan tudták. Hamilton megkérdezte a vasárnapi ellenfelét, be akart-e menni a boxba és amikor Norris nemet mondott, azonnal rávágta:

„Én sem! Úgy voltam vele, hogy itt van előttem a srác, mindjárt megelőzhetem. Az első hívást figyelmen kívül is hagytam, mert pont előttem voltál”

– emlékezett vissza Hamilton, amit Norris ugyan elütött egy viccel, mondván, hogy ő az összes hívást ignorálta, de itt kiderült, hogy azt hitte, nem romlik az eső.

A két brit pilóta szerint nem volt ideális a helyzet, amikor esni kezdett az eső, de az utolsó 3-4 körre drasztikusan változott az időjárás.