Sorozatban harmadszor lett világbajnok Lewis Hamilton

Az ötödik helyről rajtolva is simán dobogós volt az Amerikai Nagydíjon, ami bőven elég volt az újabb világbajnoki címhez.
Kapcsolódó cikkek

Lewis Hamilton második helyen ért célba vasárnap a Forma-1-es Amerikai Nagydíjon, ezzel az is eldőlt, hogy megvédi világbajnoki címét.

Ezzel Hamilton sorozatban harmadik évben vált világbajnokká, összességében pedig a hatodik vb-címét szerezte meg.

Már a rajtnál is látszott, hogy a Mercedes autói jó erőben vannak, Valtteri Bottas megőrizte első helyét, ráadásul Sebastian Vettel autója borzasztó állapotban volt már a rajtnál is, sorra hagyták le a riválisok. Végül a nyolcadik körig bírta a kocsi, ekkor tört ki a felfüggesztés és a második helyről induló német versenyző a hetedik helyről kiesett.

Kitört az egyik kerék felfüggesztése Sebastian Vettel autójában
Nyolc kör után kiesett Sebastian Vettel az Amerikai Nagydíjon.

Charles Leclerc tempóban jócskán lemaradt a Mercedestől, így igazából csak Max Verstappennel kellett megvívnia a konstruktőrök világbajnoki címét már megnyerő istállónak. Bottast viszont egy második boxutcai látogatással olyan gumielőnybe került, amivel Hamilton nem versenyezhetett, így a finn nyerte a futamot, Hamilton pedig a második hellyel a világbajnoki címet.

Hat vb-címével Hamilton a Forma-1 történetének második legeredményesebb versenyzője.

Eddig holtversenyben állt az örökrangsorban az argentin Juan-Mauel Fangióval, akinek öt elsősége van. A csúcsot változatlanul a hétszeres világbajnok német Michael Schumacher tartja.

Kiemelt kép: Mark Thompson/Getty Images