Wenger: Talán életem hibája volt 22 évig az Arsenalnál maradni

Az Arsenal korábbi francia menedzsere súlyos dolgokról beszélt egy rádiónak.
Kapcsolódó cikkek

Egy francia rádiónak nyilatkozott az Arsenalt 1996 és 2018 között irányító francia sztármenedzser, Arséne Wenger. A 68 éves szakember elég borongós interjút adott, hiszen a beszélgetés során inkább a saját hibáiról beszélt, amelyek megnehezítették a saját és családja életét is.

Bánom, hogy mindent feláldoztam a sikerért, és ezzel sok embert megbántottam. Elhanyagoltam a családom, a barátaimat, a hozzám közeli embereket. A megszállott ember legmélyen tudja, hogy önzően viselkedik, hogy elérje a céljait. De ezzel egyszerűen nem tud mit kezdeni. Sokszor megkérdezték már tőlem, hogy vajon Thierry Henry vagy Patrick Vieira jó edzők lesznek-e vagy sem? Mindenünk megvan, okosak, értik a futballt, át tudják adni a tudásukat. A kérdés inkább az: képesek lesznek-e a sikerért mindent és mindenkit beáldozni?

így Wenger. Érdekes, hogy a francia a két volt játékosát hozta fel: Henry épp a világbajnokság után jelentette be, hogy felhagy a szakkommentátori munkájával, és az edzősködésre koncentrál, míg Patrick Vieira a New York City FC után 2018 nyarán Nizzába szerződött vezetőedzőnek.

A csattanó viszont még csak most jön: Wenger – nevetve – azt mondta, élete legnagyobb hibája talán az volt, hogy 22 éven át irányította az Arsenalt.

Hogy ez mennyire vicc, vagy mennyire gondolja így, talán csak ő tudja.