Tizenharmadszor is BL-győztes a Real Madrid

A spanyol csapat a liverpooliak kapusának köszönhetően zsinórban harmadszor nyerte a legrangosabb klubtrófeát.
Kapcsolódó cikkek

Sorozatban harmadszor, az elmúlt öt évben negyedszer nyerte meg a labdarúgó Bajnokok Ligáját a Real Madrid, amely szombaton a kijevi döntőben az FC Liverpoollal találkozott. A madridiak francia menedzsere, Zinedine Zidane páratlan bravúrt hajtott végre, ő az első, aki vezetőedzőként egymás után háromszor megnyeri a legrangosabb európai kupasorozatot – tenné mindezt ráadásul első három szezonjában.

A meccs elején az angolok nyomtak, az első húsz percben alig akadt igazán helyzete a címvédőnek. A meccs első drámájára nem kellett sokat várni, a 31. percben Sergio Ramos találkozott Mohamed Szalahval, az egyiptomi rendkívül rosszul esett a földre, és le is kellett cserélni. Ha hinni lehet az információknak, ezzel együtt számára a nyári világbajnokság is elúszott.

Az első gólra a második félidőig kellett várni, amikor is a liverpooliak kapusa, Loris Karius egyszerűen rádobta a labdát Karim Benzema lábára, ezzel a BL-történelem egyik legkomikusabb gólját láthattuk. Nem sokkal később még kiegyenlített a Pool Sadio Mané góljával, ám pár percel a történelem egyik legnevetségesebb gólja után a csereként beálló Gareth Bale ollózva megszerezte a történelem egyik legnagyobb gólját.

De, hogy ne legyen vége Karius életének legrosszabb estéjének, a 65. perctől folyamatosan támadó Liverpool esélyét ott pecsételte meg, amikor bevédte Bale egyik, 25 méterről leadott lövését.

Gólösszefoglaló:

A 3-1-es eredmény a végig már nem változott, a Real Madrid ezzel megszerezte története 13. BL-trófeáját.

Eredmény, Bajnokok Ligája, döntő:

Real Madrid (spanyol) – Liverpool (angol) 3-1 (0-0) 
2018.05.26., Kijev (Ukrajna). 20.45. Tv: M4 Sport
Játékvezető: Milorad Mažić (szerb)
Real Madrid: Navas – Carvajal (Nacho, 35.), Varane, Ramos, Marcelo – Casemiro, Modric, Kroos, Isco (Bale, 60.)- Ronaldo, Benzema (Asensio, 89.)
Liverpool: Karius, Alexander-Arnold, Lovren, Van Dijk, Robertson – Henderson, Milner (Can, 83.), Wijnaldum – Mane, Szalah (Lallana, 31.), Firmino
Gólszerzők: Karim Benzema (50.), Gareth Bale (64., 83.) ill. Sadio Mané (55.)
Sárga lap: Sadio Mané (82.)
Piros lap:

Kiemelt kép: Getty Images