A Roma edzője szerint ez a nagy zakó jobb, mint a Barca elleni 1-4

És szólt előre, aki nem hisz abban, hogy van esély megfordítani a Liverpool elleni párharcot, az ne is jöjjön a visszavágóra.
Kapcsolódó cikkek

Sokáig gálaelőadást tartott a Liverpool a vendég AS Roma ellen a labdarúgó Bajnokok Ligája elődöntőjében, a kedd esti első mérkőzésen, az utolsó tíz percben kapott két gól és egyik játékosa súlyos sérülése miatt ugyanakkor Jürgen Klopp vezetőedző öröme nem lehet felhőtlen.

A Liverpool német edzője az 5-2-es sikerrel zárult meccs utáni sajtótájékoztatón nem is volt túl beszédes.

“Talán csodálkoznak, hogy nem vagyok sokkal jobb hangulatban. Ma este elveszítettünk egy fantasztikus játékost, és emiatt egyáltalán nincs kedvem fantasztikus dolgokról beszélni.”

Ezzel Alex Oxlade-Chamberlainre utalt, akit már 20 perc után le kellett cserélnie, mert súlyosnak tűnő sérülést szenvedett.

Csak egy ember szomorú Liverpoolban, de ő nagyon
Lehet, hogy Oxlade-Chamberlain a világbajnokságtól is elbúcsúzhat.

A hazai szurkolóknak ezt leszámítva sokáig nagyszerű élményben lehetett része az Anfield Roadon: az ex-római Mohamed Szalah a szünet előtt kétszer is betalált, majd a fordulás után jött a liverpooli henger Sadio Mané és az ugyancsak duplázó Roberto Firmino góljaival.

Ekkorát még senki nem játszott BL-elődöntőben
A Liverpoolból viszont egyből ketten is rekordot döntöttek.

A kiütéses liverpooli győzelmet Edin Dzeko és a 11-esből eredményes Diego Perotti találatai tompították némileg, és hagytak csekély esélyt az AS Romának arra, hogy a visszavágón kiegyenlítse, vagy akár meg is fordítsa a párharcot.

“Természetesen nem akartunk két gólt kapni, de ez még belefér – mondta Klopp. – Rómában így újra keményen kell dolgoznunk. De ez nem probléma, akkor is így lett volna, ha 5-0-ra nyerünk, hiszen az ellenfél akkor is mindent elkövetett volna, hogy visszajöjjön.”

A Roma a negyeddöntőben már véghezvitt egy kisebb csodát, úgy búcsúztatta a Barcelonát, hogy az idegenbeli első meccsen 4-1-re kikapott, majd otthon 3-0-ra verte jóval esélyesebbnek tartott riválisát.

Egy ugyanilyen eredmény a jövő héten is továbbjutást érne.

“A mostani eredmény jobb, mint a 4-1 a Camp Nouban. A két késői gól még esélyt ad nekünk a visszavágóra, ahol a szurkolóink támogatására is építhetünk.

Egyszer már megmutattuk, hogy képesek vagyunk felállni, amelyik futballistám nem hisz ebben, az maradjon otthon.”

Klopp hasonlóképpen üzent a saját tanítványainak: “Ha valamelyik játékosom azt gondolja, hogy a Roma innen nem tud visszajönni, az nem fog játszani”.

A párharc visszavágóját jövő szerdán játsszák Rómában.

Bajnokok Ligája, elődöntő, első mérkőzés

Liverpool – Roma 5-2 (2-0)
Gólszerző: Szalah 35., 45., Mané 56., Firmino 61., 69. ill. Dzeko 80., Perotti 85.

Liverpool: Karius – Alexander-Arnold, Lovren, Van Dijk, Robertson – Oxlade-Chamberlain, Henderson, Milner – Szalah, Firmino, Mané
A kispadon: Mignolet (k), Clyne, Wijnaldum, Klavan, A. Moreno, Ings, Solanke
Roma: Alisson – Fazio, Manolasz, Juan Jesús – Florenzi, Strootman, De Rossi, Kolarov – Nainggolan, Cengiz Ünder – Dzeko
A kispadon: Skorupski (k), Pellegrini, Perotti, Schick, Gonalons, Bruno Peres, El Shaarawy