Gulácsi Pétert a Chelsea és az Atlético Madrid is akarja

Mindkét gigaklub a következő szezonra keres megfelelő pótlást a távozni készülő hálóőreik Thibaut Courtois, illetve Jan Oblak helyére és egyaránt az RB Leipzigben remeklő magyar válogatott hálóőrt szemelték ki.
Kapcsolódó cikkek

Nem valami bulvárlap, hanem az espn.com írja azt, hogy két gigaklub, az angol Chelsea és a spanyol Atlético Madrid is rajta tartja a szemét a magyar válogatott kapusán. Az információt a sportlap Gulácsi Péter klubja, az RB Leipzighez közeli forrásától tudja.

Mindkét fél a következő szezonra keres megfelelő pótlást a távozni készülő hálóőreik Thibaut Courtois, illetve Jan Oblak helyére. A Chelsea kapusa, a belga Courtois még nem írt alá új szerződést a Stamford Bridge-n. Őt a Real Madrid és a Paris Saint-Germain szeretné megszerezni, míg az Atlético megbízható portását, a szlovén Oblakot az Arsenal és a PSG szemelte ki magának.

A Gulacsi Péter ezért, meg azért válhatott mindkét klub célpontjává, mert a 27 éves magyar kapus lenyűgöző szezont fut Lipcsében. Vezeti a Kicker kapuslistáját, a múlt hétvégén is remekelt, amikor csapatával hazai pályán történetük során először 2-1-re nyertek a Bayern ellen.

Gulácsiék véget vetették a Bayern óriási sorozatának
Először győzte le a Lipcse a német rekordbajnokot.

A lap tehát Gulácsit méltán emlegeti a Bundesliga legjobb kapusaként és kiemeli, hogy 27 bajnoki mérkőzésen csak 35 gólt kapott. A Chelsea számára azért is előnyös lehet a 14-szeres magyar válogatott kapus megszerzése, mert Gulácsi 2007-13. között több, mint öt évet töltött Angliában, a Liverpoolban nevelkedett, így „futballangol”, azaz a szigetország futballjában jártas, már-már hazai játékosnak minősül.

A Lipcse jelenleg a hatodik. Közel, csak két pontra állnak a BL-t jelentő negyedik helytől, érthető módon nem szívesen veszítenék el a Gulácsit. Ugyanakkor a Red Bull csoport játékospolitikája maximálisan a nevelésre és az üzletre, az arra hivatott játékosok egyre feljebb léptetésére épül. Így biztosak lehetünk benne, ha olyan ajánlat érkezik, elengedik és Gulácsi Péter a futballvilág legmagasabb szintjére léphet.

(Fotó: Getty Images/AFP/Patrik Stollarz)