Szupersztárral pótolnák az Arsenalnál Arsene Wengert

Az 58 éves menedzsert bár élő szerződése köti jelenlegi munkahelyéhez, akár még benne is lehet egy váltásban.
Kapcsolódó cikkek

Az ESPN jól értesült informátorokra hivatkozva azt írja, az Arsenalnál nagyon komolyan veszik azt az eshetőséget, hogy a szezon végén távozik a klub emblematikus figurája, a felnőtt csapatot 1996 óta menedzselő Arsene Wenger. A francia vezetőedző az utóbbi idők eredménytelensége után is azt mondja, önként biztosan nem fog felállni, de ez nem biztos, hogy meghatja a frusztrált szurkolók és játékosok miatt kényszerhelyzetben lévő vezetést.

Ez olyannyira így lehet, hogy több, félig komolyan vehető jelölt után (Brendan Rodgers a Celtic, Leonardo Jardim a Monaco edzője) egy valódi nagyágyúról szólnak a hírek:

állítólag a német válogatott 58 éves szövetségi kapitánya, Joachim Löw lehet a megoldás az Arsenal gondjaira.

A tárgyalásokat megnehezítheti, hogy a szakember a 2020-as Európa-bajnokság végéig élő szerződéssel bír, ám a másik oldalról meg könnyen lehet, hogy hosszú idő után kipróbálná magát a klubfociban.

Sok játékos szeretné, ha Wenger távozna, nem elégedettek a taktikájával, sem az edzéseivel. Nem beszélnek jelöltekről, nincsenek kedvenceik, de tényleg nagyon frusztráltak. Az sem tetszett nekik, hogy a klub elengedte Alexis Sanchezt. Persze, tud a chilei nehéz természet lenni, de a csapat szerinte ezzel az üzlettel rossz üzenetet közvetítettek a riválisok felé

– mondta a klub helyzetét jól ismerő, névtelen forrás a lapnak.

Hiába érkezett télen az örmény Henrih Mhitarjan a Manchester Unitedtől és a Borussia Dortmund gaboni támadója, Pierre-Emerick Aubameyang, a londoni csapat csak szenved. A Premier League-ben a Bajnokok Ligája elúszni látszik, miután 29 fordulót követően 45 ponttal csak a hatodik helyen állnak. A BL-főtáblát érő negyedik helyen lévő Tottenham Hotspur 13 pontra van.