A harmadik fordulóban megszerezte első győzelmét az Újpest

Két öngól és pontosztozkodás Sopronban.
Kapcsolódó cikkek

Szombat délután két mérkőzéssel megkezdődött az OTP Bank Liga 3. fordulója. A sereghajtó Újpest az Illovszky Stadionban fogadta a két döntetlennel rajtoló Paksot, míg az egy ponttal álló Haladás a három egységgel rendelkező Budapest Honvédot látta vendégül Sopronban.

Az Újpest remekül kezdte a mérkőzést a Paks ellen, Lázok már a tizenegyedik percben megszerezte a vezetést a lila-fehéreknek. Mohl ívelt középre a bal oldalról, a csatár pedig tizenhárom méterről a jobb felső sarokba fejelt (1-0).

Az első játékrész hátralévő részében is a fővárosiak játszottak fölényben, de újabb gólt nem tudtak szerezni. A fordulást követően sem történt sok esemény, Andric korán eldönthette volna a három pont sorsát, de ordító helyzetben Kemenesbe lőtt.

A hajrában megvolt a paksiak egyenlítési lehetősége, de Kulcsár, Bartha és Hahn is Balajczába lőtt. Talán egy paksi büntető elmaradt, amikor a lilák hálóőre kivetődött Hahn elé, de a labdát nem ért el. viszont a csatárral ütközött.

Szemkápráztató játék a második játékrészben is láthattak a kilátogató nézők, de Újpesten ezzel minden bizonnyal nem foglalkoznak. A legfontosabb, hogy megszerezték az első sikerüket.

Fotó.MTI

A Sopronban zajló mérkőzés első félidejéről sokat elmond, hogy két szabadrúgás jelentette a legnagyobb veszélyt, de Rácz csavarása mellé ment, míg a túloldalon Király tolta ki a léc alól a játékszert. A vendégek egy jogos büntetőt nem kaptak meg, miután a labda egyértelműen a szombathelyi játékos kezén csattant, természetes testtartásról nem beszélhettünk.

A második játékrészben valamelyest emelkedett a játék színvonala, sőt a gólok is megérkeztek. A 75. percben Halmosi kapott egy nagyszerű labdát a bal szélen, a centerezését pedig a honvédos Hajdú kotorta a hálóba (1-0). Egy percig örülhettek a vendéglátók a vezetésnek, a 76. percben ugyanis teljesen eltolódott a hazai védelem, Baráth pedig tisztán lőhetett volna. Csakhogy rosszul vette át, így marad a beadás, ami pedig Bosnjak fejéről a saját kapujába pattant (1-1).

A meccslabdákat a Hali hagyta ki, az utolsó percben Williams kísérletét ugyanis kitolta Horváth a rövid felsőből, majd Kovács lőtt mellé néhány méterről. Igazságos a pontosztozkodás.

Eredmény – OTP Bank Liga, 3. forduló

Újpest – Paks 1-0 (1-0)
Gólszerző: Lázok (11.)
Kiállítva: Bartha (90+3.)

Swietelsky-Haladás – Budapest Honvéd 1-1 (0-0)
Gólszerző: Hajdú (75. – öngól) ill. Bosnjak (76. – öngól)