Kétmilliárd forint Felcsútnak

Pályáztak TAO-támogatásra, nyertek, és két fűtött pályára, egy új buszra, egy traktorra, illetve a Pancho Aréna biztonsági rendszerének fejlesztéséra költik a pénzt.
Kapcsolódó cikkek

A Figyelő azt írja, egyéb kisebb tételek mellett ez a négy fő kiadás szerepel abban a pályázatban, amelyet a Felcsúti Utánpótlás Neveléséért Alapítvány nyújtott be a Magyar Labdarúgó Szövetségnek. A forrás az akadémiát támogató cégek társasági adója, és kétmilliárd forintra rúg. Megnyerték.

 A Puskás Akadémia stadionja mellett számos edzőpálya található – Európa egyik leggorszerűbb képzési és edzőközpontja
Forrsá: pfla.hu 

A lap megemlíti, 2011 és 2013 között is durván hatszor annyi pénz jutott nekik TAO-forrásból, mint mondjuk Nógrád megye összes labdarúgással foglalkozó sportegyesületének.

A Figyelő mintegy tizenöt adományozóként feltüntetett társaságot keresett meg, a konkrét dotációs összeg azonban csak azoknak a cégeknek a válaszából derült ki, amelyek társasági adójukból nem dotálták az alapítványt, mint például a Stadler, a Coca-Cola vagy éppen az OTP.

A támogatások jelentős része továbbra is Simicska Lajos cégeitől érkezett. A szponzorfalon ugyanis több olyan vállalat is szerepel, amely az egykor Fidesz-közeli vállalkozóhoz köthető. Simicska és Orbán Viktor háborújából azonban arra lehet következtetni, hogy ebben a jövőben változás állhat be. A Blikk úgy tudja, e téren is van megoldás, mert Rákay Philip léphet Simicska helyébe.