A Microsofttal erősített az Újpest

A Szusza Ferenc Stadionban írták alá a vállalat és a klub közötti stratégiai együttműködésről szóló szerződést.

Egy nappal az első keret törökországi edzőtábora előtt a pályán kívül erősített az Újpest FC, miután a Szusza Ferenc Stadionban megrendezett sajtótájékoztatón bemutatták új technikai támogatójukat, a Microsoft Magyarországot – írja a klub hivatalos weboldala.

Az eseményen az Újpest FC kapitánya, Vermes Krisztián indította el elsőként a klub mobilalkalmazását, majd Kőnig Tibor, a Microsoft Magyarország főmérnöke mutatta be a gyakorlatban, hogy miben lesz a világ vezető számítástechnikai cége az Újpest segítségére.

„Az Újpest FC és egyben a magyar labdarúgás számára fejlesztett alkalmazás helyi érvényessége megkérdőjelezhetetlen, hiszen minden korábbinál gyorsabb és ‘testre szabottabb’ kommunikációs csatornát kínál a játékosok, a klub és a szurkolók háromszögében.

Bízom abban is, hogy az Újpest FC számára az Office 365 és a CRM Online bevezetése hasonlóan új korszakot nyit meg, mint amilyet a Microsoftnál a Windows 8-cal éltünk meg. Az Office és a CRM szolgáltatásai immár a felhőből is elérhetők, így az Újpest a lehető legkisebb ráfordítással tudja optimalizálni működése hatékonyságát” – mondta el Papp István, a Microsoft Magyarország ügyvezető igazgatója.

Roderick Duchâtelet, az Újpest FC elnök-tulajdonosa is szót kért a sajtóbemutatón.

„(…) Az applikáció vagy például a CRM-rendszer nem lövi majd a gólokat, és nem állítja meg az ellenfél támadásait sem, ugyanakkor biztos vagyok benne, hogy a Microsoft által biztosított technikai háttér segítségével hatékonyabb munka folyik majd Újpesten, és tudom, hogy ez a csapat teljesítményére is csak pozitív hatással lehet” – mondta a megállapodás hivatalos aláírása előtt a belga tulajdonos.