Bitang kemény BL-csoportba került a Szeged

A Veszprém új edzője pedig találkozik előző csapatával.

A Szeged három olyan csapattal is összekerült a férfi kézilabda Bajnokok Ligája csoportkörének csütörtöki sorsolásán, amely az előző szezonban ott volt a kölni négyes döntőben.

A Szeged leendő ellenfelei közül a Barcelona megnyerte a BL-t a legutóbbi idényben, a dán Aalborg HB döntős volt, a német bajnok SC Magdeburg pedig a negyedik helyen végzett. A szegediek nyolcasába került a Máthé Dominikot foglalkoztató lengyel Industria Kielce is.

A magyar bajnok és kupagyőztes Veszprém megkapta a többi között Fazekas Gergő és Szita Zoltán együttesét, a lengyel bajnok és kupagyőztes Orlen Wisla Plockot, továbbá Rosta Miklós csapatát, a román bajnok és kupagyőztes Dinamo Bucuresti-et is.

Utóbbinak további pikantériája, hogy a bakonyiak új vezetőedzője, Xavier Pascual Fuertes eddig a Dinamót irányította, amelynek új trénere, a szintén spanyol David Davis korábban a Veszprém edzője volt.

Az első játéknap szeptember 11. lesz. A csoportok első két helyezettje a negyeddöntőbe, a 3-6. helyezettek a rájátszás első fordulójába jutnak. A négyes döntőt jövő júniusban ismét Kölnben rendezik.

A nőknél a címvédő Győrnek egy, a bajnok Ferencvárosnak két román ellenfele lesz a csoportkörben.

A sorsoláson az is eldőlt, hogy a győriek találkoznak Korsós Dorina csapatával, a Rapid Bucuresti-tel, az FTC pedig megmérkőzik a román bajnok CSM Bucuresti-tel, valamint a válogatott Kácsor Grétát foglalkoztató BL-újonc Gloria Bistritával.

A Faluvégi Dorottyát és Háfra Noémit foglalkoztató BL-ezüstérmes, német bajnok HC Ludwigsburg a győri, Szemerey Zsófia és Vámos Petra új együttese, a francia Metz HB a ferencvárosi érdekeltségű nyolcasba került.

Az első játéknap szeptember 7. lesz. A csoportok első két helyezettje a negyeddöntőbe, a 3-6. helyezettek a rájátszás első fordulójába jutnak.

BL-csoportbeosztások:

Férfiak:
A csoport:
Veszprém HC, Orlen Wisla Plock (lengyel), Paris Saint-Germain (francia), Füchse Berlin (német), Fredericia HK (dán), Sporting CP (portugál), Eurofarm Peliszter (északmacedón), Dinamo Bucuresti (román)

 

B csoport:
Aalborg HB (dán), Barcelona (spanyol), SC Magdeburg (német), Industria Kielce (lengyel), OTP Bank-Pick Szeged, HBC Nantes (francia), PPD Zagreb (horvát), Kolstad HB (norvég)

 

Nők:
A csoport:
FTC-Rail Cargo Hungaria, Metz HB (francia), CSM Bucuresti (román), Krim Mercator Ljubljana (szlovén), Storhamar HE (norvég), Nyköbing Falster HK (dán), Podravka Koprivnica (horvát), Gloria Bistrita-Nasaud (román)

 

B csoport:
Győri Audi ETO KC, Team Esbjerg (dán), HB Ludwigsburg (német), Vipers Kristiansand (norvég), Buducnost Podgorica (montenegrói), Brest Bretagne (francia), Rapid Bucuresti (román), Odense HB (dán)