Láng Júlia is elhagyta Sebestyén Júlia műkorcsolya klubját

Az SKSE egyesületet az elmúlt években több magyar versenyzője is elhagyta. Hétfőtől az utolsó nemzetközi szintű magyar műkorcsolyázója, Láng Júlia is úgy határozott, Olaszországban készül tovább a márciusi világbajnokságra.

Sebestyén Júlia műkorcsolya egyesületét (SKSE) az elmúlt években több magyar versenyzője is elhagyta.

A távozók közül döntésük okát többen is a furcsa „orosz invázióval” magyarázták, amely abban csúcsosodott ki, hogy a január végi finnországi Európa-bajnokság hat magyar színekben induló versenyzője közül egyetlen, Láng Júlia látta meg Magyarországon a napvilágot, míg négyen de facto orosz állampolgárként korcsolyáztak magyar színekben egy olyan Eb-n, ahol amúgy az ukrán-orosz háború miatt az orosz és fehérorosz sportolókat kitiltották.

Ez az „orosz invázió” és más sportági problémák akkora indulatokat generáltak, hogy a szülők közül többen is írásban jelezték Sebestyén Júliával és a válogatott örmény szakmai vezetésével kapcsolatos panaszaikat, sérelmeiket. Egyikük azt írta:

a mindennapok része a megfélemlítés és az alázás, ez pedig nem teszi lehetővé a magyar tehetségek fejlődését, és ez meg is látszik a teljesítményükön.

Nos, az SKSE utolsó, komoly eredményre képes magyar műkorcsolyázója, Láng Júlia is elhagyta Sebestyén Júliát. Úgy határozott, a továbbiakban az olaszországi Egnában, Lorenzo Magni irányításával készül a márciusi világbajnokságra.