Hozták a kötelezőt a győri kézisek, minden a BL-csoportkör utolsó meccsén múlik

A továbbjutás nem kérdés, de így is lesz min izgulni az utolsó csoportmérkőzésen.

A Győri Audi ETO KC 39-27-re nyert vasárnap a Kastamonu Belediyesi GSK otthonában a női kézilabda Bajnokok Ligája csoportkörének 13. fordulójában.

Mindössze két és fél perc elteltével már 4-0-ra vezetett az ETO, ennek ellenére a törökök egyenlíteni tudtak. Az 5-1-es sorozatra már nem jött válasz a hazai csapattól és már félidőben hétgólos előnyre tett szert a magyar csapat, igaz ebből hármat elszórakozott szünetig (16-12). Térfélcsere után öt kapufát dobott a Győr, így a Kastamonu felzárkózott 18-17-re. Megrázta magát az ETO és felpörgött támadásban, ezzel 26-19-re elhúzott és a lényegi kérdést el is döntötte. Végül komoly különbséggel, 39-27-re nyertek a vendégek.

A tíz győzelemmel és három vereséggel csoportja második helyén álló Győr jövő szombaton a dán Esbjerget fogadja, amelynek ugyanannyi pontja van, mint a magyar csapatnak. Jobb gólkülönbsége miatt az ETO áll második helyen, ami automatikusan nyolcaddöntőt ér a BL-ben, így aztán az utolsó meccsen egymás ellen dönt a két együttes arról, kié lesz ez a jog.

Végeredmény – Bajnokok Ligája, csoportkör, 13. forduló, B csoport

Kastamonu Belediyesi GSK (török)-Győri Audi ETO KC 27-39 (12-16)