Felmerült, hogy nem áll ki a BL-ben a Győri ETO kézicsapata

A Győri Audi ETO KC csapata közleményben jelezte, hogy sikeresen odaért Podgoricába, és a körülmények ellenére pályára lép este a Buducnost elleni Bajnokok Ligája-mérkőzésen. A klub szerezett volna halasztani, de ehhez az európai szövetség nem járult hozzá. De felmerült az is, hogy a csapat a sérülések elkerülése végett nem áll ki a mérkőzésre.

„Klubunk eredetileg december 16-án, pénteken utazott volna a Buducnost elleni idegenbeli Bajnokok Ligája mérkőzésre Montenegróba. A járat azonban vihar miatt nem tudott leszállni a célállomáson, ezért a gép visszatért a kiindulási reptérre, Bécsbe. Szombat hajnali 1 óra után tudtak a küldöttség tagjai lepihenni, de csak csomagok nélkül, mert azokat a légitársaság nem tudta éjjel visszaadni egyetlen utasnak sem.

Reggel elkezdődtek az egyeztetések a mérkőzés sorsáról, és klubunk belement abba, hogy ma este 8-kor játsszunk úgy, hogy a gép a tervek szerint 14:15-kor érkezik meg a podgoricai reptérre.

A repülő pár percet késett, de ennél sokkal nagyobb probléma volt az, hogy a küldöttség több tagjának sem érkezett meg a feladott csomagja, a légitársaság előzetes ígéretei ellenére sem. A hiányzó csomagok között volt a szereléses táska, valamint a gyúrói felszerelések is.

A távolról sem ideálisnak nevezhető körülmények miatt fontolóra vettük a mérkőzés halasztásának kérését, illetve mivel ehhez nem kívánt az EHF hozzájárulni, ezért az is felmerült, hogy a sérülések elkerülése végett nem állunk ki a mérkőzésre.

Mivel szilárdan hiszünk abban, hogy a sport, és a mérkőzések végeredménye a pályán kell, hogy eldőljenek, nem pedig a zöld asztalnál, ezért minden hátráltató tényező ellenére úgy döntöttünk, hogy kiállunk a ma esti találkozóra és megküzdünk a győzelemért!

Hajrá ETO! Hajrá Győr!” – olvasható a közleményben.

Kapcsolódó
Későbbre tették a győri kézisek BL-meccsét, hátha így odaérnek
Vihar volt Podgoricában, így nem tudott felszállni a repülő az eredeti időpontban.