A tragédiákat még túlélte, most váratlanul megszűnik egy pozsonyi csapat

Kicsit felkavarta az állóvizet az iClinic Bratislava Capitals jégkorongcsapata, amely hivatalos közleményben jelezte, azonnali hatállyal befejezi eddigi tevékenységét és megszűnik.
Kapcsolódó cikkek

A szlovák csapat az előző szezonban még az osztrák ligában szerepelt, azonban két haláleset miatt novemberben visszalépett.

Kapcsolódó
Bűnös vagy a putyini rezsim hősi áldozata? – Brittney Griner felkerült a Time címlapjára
A kannabisz tartalmú olaj miatt letartóztatott kétszeres olimpiai bajnok kosaras helyzete még mindig aggasztó.

Előbb Boris Sadecky hunyt el, öt nappal azután, hogy a Dornbirn Bulldogs elleni találkozón rosszul lett és perceken keresztül a jégen ápolták, majd kórházba szállították. A 24 éves játékos halálát követően két nappal holtan találták a pozsonyi klub ügyvezetőjét, aki sajtóértesülések szerint önkezével vetett véget életének.

A klub most nyáron már a visszatérést tervezte, edzőmeccseket szerzett cseh élvonalbeli együttesekkel, azonban csütörtökön váratlanul bejelentette a megszűnését.

„Megerősítjük az iClinic Bratislava Capitals jégkorongklub megszűnéséről szóló értesülést. Az elmúlt hónapokban elszántan dolgoztunk a visszatérésen, néhány hete azonban negatív médiakampány indult, amelynek célja az iClinic márka és több orvosának lejáratása volt.

A klub az utolsó pillanatig hitt a helyzet megoldásában, de tisztességes akart lenni a bajnoksággal szemben

– áll a klub közleményében.

Amint azt a 20 éves csatár, Roman Faith a Pravda.sk-nak megerősítette, a klub engedélyt adott a játékosoknak, hogy új állás után nézzenek.

A pozsonyi Új Szó július elsején írt az iClinicről, miután Michaela Szöcsová színésznő megosztotta elhibázott műtétjével kapcsolatos tapasztalatait, amely során majdnem megvakult.

A lap szerint kiderült, az Egészségügyi Felügyeleti Hatóság az elmúlt két és fél év során összesen 26 panaszt regisztrált az iClinic és a hozzá köthető egészségügyi létesítmények ellen, miközben kilenc bejelentést tettek a rendőrségen hasonló okokból.