Milák Kristóf megtalálta az edzői kapcsolatot, amit keresett

Az első időszak arról szól, hogy emberileg és szakmailag is megismerjék egymást Virth Balázzsal, de aztán az év vége elég sűrű lesz versenyek szempontjából.
Kapcsolódó cikkek

Az olimpiai, világ- és Európa-bajnok úszó, Milák Kristóf szerint új edzőjével, Virth Balázzsal elkövetkezendő időszakban elsősorban emberileg és szakmailag kell megismerniük egymást, és hogy megtudják, miképpen lehetne őt előrébb vinni.. A 21 éves klasszis múlt csütörtökön jelentette be, hogy nyolc év után elválnak útjaik Selmeci Attilával, és a világbajnok Kapás Boglárkát is felkészítő Virth Balázzsal dolgozik tovább.

A 200 méter pillangón Tokióban aranyérmes világcsúcstartó az M1-nek arról beszélt, szoknia kell még a helyzetet, a sportszakmai tervekkel kapcsolatban már egyeztettek, mit szeretnének mindketten, és megtalálták a kompromisszumot, ugyanakkor ha neki bármi problémája lenne, akkor azt meg tudják beszélni a folytatásban is.

Pont egy ilyen kapcsolatot keresett, ilyen társaságban találja meg magát a legjobban.

Kapcsolódó

Milák Kristóf megjegyezte, természetesen a hosszú távú cél a párizsi olimpia, amely szerencsére már csak három évre van, míg idén az év vége lesz első sorban feszített tempójú, ugyanis az októberi budapesti világkupát követően novemberben a kazanyi rövidpályás Európa-bajnokságon, majd az országos bajnokságon, decemberben pedig a világbajnokságon – mindegyik 25 méteres medencében – is vízbe ugrik.