UFC: a kameruni óriás szétütötte amerikai ellenfelét

Francis Ngannou előbb elemi erővel állcsúcson csapta, majd a támolygó korábbi világbajnokot, Stipe Miocicsot még a földreérkezés után is telibe verte egyszer.
Kapcsolódó cikkek

A Las Vegas-i UFC 260 főmeccsén szombat este a kameruni Francis Ngannou és a horvát, de már Amerikában született, momentán a clevelandi tűzoltóságnál dolgozó 38 éves Stipe Miocic csapott össze a nehézsúlyú világbajnoki övért.

A kameruni igazi óriás, 193 centi és 119 kilogrammon tartják nyilván. Iszonyatos izomzatát kezdetben az élet edzette. Családja inséges körülmények között élt, a kis Francis már tizenkét évesen kőbányában dolgozott. Apja utcai harcosként próbált hozzátenni valamit a kasszához, ő ismertette meg gyermekét a boksz alapjaival. Ngannou először a profi bokszkarriert választotta, a sport érdekében Spanyolországon keresztül – itt két hónapot ült a határrendészet fogdájában – Párizsba emigrált, ahol eleinte az utcán élt. 29 évesen, 2013-ban került kapcsolatba Lopez Owonyebevel, az MMA Factory edzőjével, neki köszönhetően váltott ketrecharcra.

Kapcsolódó
Brutális, 20 másodperces KO-val tért vissza a ketrecharc
Meglepetés a főmeccsen, visszavonuló címvédő, üres lelátók – ilyen volt a UFC249 Floridában.

Azóta szinte töretlen a karrierje, több nagy skalpot begyűjtve 2018-ban már vívott egy címmeccset Miociccsal, akkor rossz taktikát választott. A földharcban az amerikai tudása dominált és végül a küzdelem is az ő pontozásos győzelmét hozta. Eztán egy újabb vereség állította meg a pályfutását, de azóta két korábbi világbajnokot, Cain Velasquezt és Junior dos Santost is KO-val, illetve TKO-val vert le, így kerülhetet sor a Miocic elleni visszavágó címmeccsre.

 

A kameruni ezúttal elővette a bokszmúltat. Már az első menetben is dominált, majd a másodikban előbb egy bal egyenessel állcsúcson csapta Stipe Miociccset, aki ettől megroggyant, majd egy újabb bal horog után addig püfölte, amíg a horvát származású amerikai címvédő elleni meccset be nem szüntette a ringbíró. A 34 éves  kameruni MMA-s pályafutása során először lett az UFC nehézsúlyú világbajnoka.