Küzdelmes csatában sikerült fordítani Románia ellen a női kézilabda Eb-n

A németek elleni vereség után javított a magyar női kézilabda-válogatott, amely két góllal, 26-24-re legyőzte Romániát a dániai Európa-bajnokságon.
Kapcsolódó cikkek

A magyar csapat kezdett jobban, Bíró Blanka védéseinek és a gyorsabb támadásoknak köszönhetően többször is sikerült három góllal meglépni. 9-6 után aztán Denisa Dedu feljavult, védéseit kihasználva a románok 10-12-ről 14-12-re fordítottak, és végül egygólos előnnyel zárták a félidőt.

Kapcsolódó
Császár Gábor 36 évesen is készen áll az új kihívásra
A 243-szoros válogatott magyar irányító hat év után klubot vált és az Amicitia Zürichben folytatja.

A fordulás után még a 36. percben is a románoknál volt az előny (15-17), onnan sikerült egy 5-1-es sorozattal 20-18-ra fordítani. Ugyan a koronavírus miatt hiányzó Crina Pinteát helyettesítő beálló, Lorena Ostase remekelt, kilenc kísérletből nyolc gólt szerzett, de egymaga kevés volt ahhoz, hogy megfordítsa az eredményt.

A vége 26-24 lett a magyarok javára, a mezőny legeredményesebb játékosa Ostase lett, ám a meccs legjobbjának Schatzl Nadine-t választották, aki kilenc kísérletből hétszer talált be. Lakatos Rita öt gólt szerzett.

A kapusok közül Bíró Blanka kilenc, Denisa Dedu nyolc, Szikora Melinda és Ana Mazareanu pedig egy-egy lövést védett.

A magyar együttes kedden 20.30-tól a hétszeres Európa-bajnok Norvégia ellen zárja szereplését a dániai tornán.

Holland siker a németek ellen

A nap másik mérkőzésén a világbajnok holland női kézilabda-válogatott 28-27-re legyőzte Németországot, ennek ellenére nem lehet ott az elődöntőben.

A két középdöntős csoport első két helyezettje jut az elődöntőbe, ám erre Hollandiának az egymás elleni eredmények miatt már nincs esélye. A hétszeres Európa-bajnok norvégok korábban biztosították továbbjutásukat, a második hely sorsa pedig kedden, a horvát-német meccsen dől el.

A Ferencváros játékosai közül a holland Angela Malestein hat, a német Julia Behnke négy, Emily Bölk pedig három gólt szerzett.

Női kézilabda Európa-bajnokság, középdöntő, II. csoport

Magyarország – Románia 26-24 (13-14)

Hollandia – Németország 28-27 (14-15)