Helikopter okozott súlyos balesetet a Girón

Egy versenyző kórházba került, csapattársa megúszta könnyebb sérülésekkel.
Kapcsolódó cikkek

Döbbenetes baleset borzolta a nézők és a versenyzők idegeit a Giro d’Italia országúti kerékpáros körverseny negyedik szakaszán.

Bizarr balesete után feladta a Girót az egyik nagy esélyes
Pedig jól indult számára az olasz körverseny, de egy kulacs mindent tönkretett.

A Catania és Villafranca Tirrena közötti 140 km-es táv hajrájában Etienne van Empel és Luca Wackermann óriásit bukott, ráadásul úgy, hogy egyikük sem tehetett róla.

A televíziós közvetítésben résztvevő egyik helikopter olyan közel szállt hozzájuk, hogy a rotorja által felkavart szél miatt a kordonok elszálltak, telibe találva a két kerékpárost.

A látvány ijesztő volt, a Vini Zabu Brado KTM két versenyzője nagyot bukott, mindketten elvesztették az eszméletüket néhány másodpercre, de végül csak az olasz Wackermannt kellett kórházba szállítani.

Számára véget is ért a verseny, ugyanis fejsérülése mellett súlyos arcsérüléseket szenvedett, eltört az orra, megsérült a bal szemöldöke és az álla, de a jobb térde is felhasadt és számtalan zúzódása van.

A holland van Empel sokkal jobban járt, neki csak az ujja sérült meg.

Jól vagyok, csupán néhány apró vágás van az ujjaimon. Nem igazán vagyok biztos benne, mi történt, csak arra emlékszem,. hogy a semmiből korlátok repültek közénk

– nyilatkozta.

A szakaszt végül a francia Arnaud Démare (Groupama-FDJ) nyerte meg, Valter Attila (CCC) a mezőnnyel együtt a 82. helyen ért célba.

Összesítésben továbbra is a portugál Joao Almeida (Deceuninck – Quick-Step) áll az élen, Valter a 40. helyen van, nyolc perccel lemaradva az éllovastól.